Historisk seger för Porto

Historisk seger för Porto

I och med 2-1 borta mot Belenenses i ligacupen tog Porto sin 16e raka seger vilket är nytt klubbrekord. Vinner laget tre matcher till är även det portugisiska rekordet slaget.

I en ganska dålig match lyckades Porto vända 0-1 till 2-1 genom mål av Marega och Soares. Detta gör att man vinner gruppen och kommer möta Benfica i semifinal den 22 januari.

Just Benfica är det laget som senast slog Porto och detta var i ligan den 7e oktober. Sedan dess har Porto alltså vunnit alla 16 tävlingsmatcher. Det börjar dock sitta hårdare inne nu på slutet och tränare Conceição borde börja rotera lite mer i truppen. Även om t.ex. Casillas vilade i dag är det många spelare som spelar onödigt mycket.

Kanske just därför har Porto i alla fall tagit första steget på vinterfönstret redan, genom att hämta in Fernando Andrade från Santa Clara. Andrade är en offensiv spelare som kan användas som ytter eller anfallare. Han kommer från Brasilien och har gjort tre mål och två assist i ligan den här säsongen. Även Benfica ville ha honom.

Närmast för Porto väntar nu Desportivo Aves borta den 3 januari. Den 12e januari kan laget slå det portugisiska rekordet för antalet vinster i rad men då väntar tuffast möjliga motstånd i form av Sporting borta.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2018-12-30 21:01:00
Author

Fler artiklar om Porto