2020-02-20 21:00

Bayer Leverkusen - Porto

Inför Leverkusen - Porto
Volland är i bra form

Inför Leverkusen - Porto

21:00 sparkar slutspelsrundan i Europa League igång för Porto och det är ett formstarkt Leverkusen som står för motståndet.

För Porto är Pepe och ev. Danilo Pereira skadade och Otávio avstängd, men annars har Porto med sitt starkaste lag. Det är dock tunga tapp eftersom Otávio har varit en av lagets bästa spelare i år och Pepe och Danilo är nyckelspelare.

Precis som Porto är hur som helst Leverkusen i väldigt bra form just nu, efter att ha harvat i inledningen, och någon enstaka förkylning verkar vara det enda som kan hota en full trupp för dem.

Trots den bra formen har man visserligen vunnit med uddamålet många gånger, men Leverkusen har ett väldigt bra lag där framförallt Kevin Volland och Liverpool-aktuella Kai Havertz kan bli jobbiga.

Volland öser in poäng och även spelare som Lucas Alario, Moussa Diaby, Karim Bellarabi och Leon Bailey är farliga. Leverkusen är nästan med och nosar på topp 3 i Bundesliga nu.

På presskonferensen inför matchen pratade i alla fall mittfältaren Nadiem Amiri och tränaren Peter Bosz om vilken respekt de har för Porto, och att det kommer bli en tuff match även för dem.

På frågor om Dortmund-matchen, som de slog med 4-3 härom helgen, sa Bosz att de (Leverkusen) har visat att de kan slå de här typen av lag, och drar nästan en parallell mellan Dortmund och Porto alltså.

Det kanske känns lite väl, men i vilket fall som helst så känns den här matchen som en otroligt rolig och intressant match att sa fram emot ikväll. Det kommer bli tufft för Porto såklart, framförallt eftersom det är bortaplan, och ett bra resultat och till och med en uddamålsförlust skulle kännas helt okej.

Senaste startelva Porto: (Diogo Leite går troligtvis in ist. för Mbemba)
Marchesín
Jesús Corona, Charles Mbemba, Iván Marcano, Alex Telles
Otávio, Mathues Uribe, Sérgio Oliveira, Luis Díaz
Zé Luís, Moussa Marega

Senaste startelva Leverkusen:
Hrádecky
Jonathan Tah, Sven Bender, Edmond Tapsoba (ny från portugisiska ligan)
Mitchell Weiser, Nadiem Amiri, Lars Bender, Wendell
Kai Havertz, Kevin Volland, Leon Bailey

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-02-20 16:46:00
Author

Fler artiklar om Porto