2020-02-27 18:55

Porto - Bayer Leverkusen

Inför Porto - Leverkusen

Inför Porto - Leverkusen

18:55 börjar returen mot Leverkusen i Europa League och det är ett 1-2-underläge som ska hämtas in. Det känns inte omöjligt på förhand men kommer såklart inte bli enkelt.

Leverkusen saknar dock sin bästa spelare Kevin Volland som långtidsskadade sig nyligen och hos Porto är Otávio tillbaka efter avstängning i den första omgången.

Corona är tillbakaflyttad till högerbacken med tanke på det och sett till startelvan är det "bara" Pepe och Danilo Pereira som saknas.

Porto är starka på hemmaplan och senast Porto låg under med 1-2 inför returen var som sagt mot Roma förra året i CL där man sen tog sig vidare efter sammanlagt 4-3.

Man kan dock inte förlita sig på sånt såklart utan måste göra en av sina bästa matcher i år för att kunna gå vidare ikväll.

Leverkusen har ändå Lucas Alario, Kai Havertz och Moussa Diaby som främsta offensiva hot kvar i startelvan och klubben är väldigt sugen på att ta sig vidare överlag.

Vänsterdefensiven med Daley Sinkgraven och Edmond Tapsoba skulle kunna vara deras svaga länk i den här matchen men samtidigt spelar Portos just nu bästa spelare Alex Telles på den andra.

Så hur som helst blir det en kul retur att kolla på och har man Eurosport Player är det bara att ratta in om ungefär 40 minuter så börjar matchen där.

Porto är oddsfavoriter till att i alla fall vinna den här matchen, men nyckeln till att ta sig vidare är såklart att hålla nollan med tanke på bortamålet man gjorde förra torsdagen.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-02-27 18:13:00
Author

Fler artiklar om Porto