Kan vara Turkiets mest älskade idrottsprofil

Volkan Demirel befann sig i Hatay när jordbävningen skedde. Genom sociala medier uppmanade han alla att bistå med hjälp. I stället för att lämna området valde han att stanna kvar och hjälpa till i området. Den legendariske målvakten kärleksbombas från alla.

Volkan Demirel som också kallas för ”Den store lagkaptenen” inom Fenerbahce har vunnit supportrarnas hjärtan och tagit en historisk plats inom klubben. Efter att ha avslutat sin målvaktskarriär påbörjade han sitt uppdrag som tränare, senast i Hatayspor. Som för närvarande ligger på fjortonde plats i tabellen.

Den 6:e Februari när klockan visade 04:17 och många låg i sin säng och sov drabbades 13,5 miljoner människor i södra Turkiet av en jordbävning som beskrivs som den värsta naturkatastrofen på ett århundrade. Volkan Demirel som befann sig i staden Hatay vid den tiden uppmärksammas i en livevideo som han själv delar där han uppmanar allmänheten att skicka hjälp. Han vädjar ödmjukt i Guds namn att hjälpa till. Närmare 19 000 såg direktsändningen där Volkan Demirel gråter och informerar om att närliggande områden också blivit drabbad. Videon fick en snabb spridning och nådde ut till miljontals. Det som inträffade efter var värt att följa.

I stället för att lämna området med sin familj valde Volkan att stanna kvar och deltog i hjälpinsatsen. Även när han följde med sin familj till Istanbul så valde han att återvända till drabbade området och fortsätta bistå med hjälp. På sociala medier florerade kärleksbomber till Volkan. Fans från andra idrottsklubbar som tidigare känt ett hat på grund av rivaliteten beskrev nu att Fenerbahces legend har nu blivit hela Turkiets legend. Från att ha varit en fruktad målvakt av andra blev Volkan Demirel nu genom sitt engagemang och öppenhet har han nu vunnit allas hjärtan.

Detta händer inom turkisk fotboll nu: Hatayspor och Gaziantep FK har meddelat att man drar sig ur seriespelet. I övrigt förväntas seriespelet att fullföljas.

Bayram Uludag
 

Bayram Uludag2023-02-15 15:19:45
Author

Fler artiklar om Fenerbahce