Mateus Uribe klar för Porto

Mateus Uribe klar för Porto

Den colombianske landslagsmannen Mateus Uribe är klar för Porto. 28-åringen som har spenderat de senaste säsongerna i Mexiko ansluter från samma klubb som Agustín Marchesín.

Precis som i fallet med Marchesín är det Club América som bekräftar övergången på Twitter. Där tackar man Uribe för de senaste två säsongerna i klubben och önskar honom lycka till i framtiden.

Som en viktig del i det mexikanska laget hjälpte Uribe Club América att vinna den mexikanska aperturan 2018 och cupen 2019. Innan dess vann han en colombiansk apertura och Copa Libertadores 2016 med Atlético Nacional.

Mateus Uribe är en central mittfältare som har gjort 21 landskamper för Colombia. Han var en del av deras VM-trupp i Ryssland 2018 och har förutom de nyss nämnda klubbarna spelat i Envigado och i argentinska Deportivo Español.

Porto har inte bekräftat övergången än eftersom läkarundersökningen inte är klar, men om allting går som det ska där lär det bli officiellt inom kort. Övergångssumman kommer landa på ca 9 miljoner euro. Uribe väntas ersätta Héctor Herrera som gick till Atlético Madrid i början av juli.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2019-08-04 18:59:32
Author

Fler artiklar om Porto