Officiellt: Wendel klar för Zenit

Officiellt: Wendel klar för Zenit

Zenit bekräftar på tisdagskvällen att den brasilianske mittfältaren, Wendel, är klar för klubben. 23-åringen ansluter från Sporting och har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2025.

Zenit har hela sommaren varit på jakt efter en etablerad spelare att stärka truppen med och det har främst varit till mittfältet som man letat förstärkning. Nu står det klart att Wendel blir den spelaren. Mittfältaren som varit ordinarie i Sporting de senaste två säsongerna kostar Zenit c:a 200 miljoner kronor och blir spelklar lagom till att ligan startar om igen efter landslagsuppehållet. 
Wendel lär främst konkurrera om en startplats med Magomed Ozdojev på det centrala mittfältet men hans ankomst ger också Sergej Semak lite möjligheter att ändra mellan 4-4-2 och 4-2-3-1. 

Zenit meddelar samtidigt att Daler Kuzjajev har förlängt sitt kontrakt efter mycket om och men. Kuzjajevs avtal gick ut efter förra säsongen och spelaren har sedan dess varit på jakt efter en ny klubb i en större liga men väljer nu att förlänga med Zenit i ytterligare två säsonger. 

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2020-10-06 20:37:34
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare