Porto - Benfica: Måstematch för Porto ikväll

Porto - Benfica: Måstematch för Porto ikväll

Ikväll kan Porto ta chansen att knappa in på serieledande Benfica när rivalerna från huvudstaden kommer på besök 21:30. Gör man inte det är ligatiteln nästan officiellt förlorad.

Benfica leder redan nu med sju poäng, och om de vinner drar de alltså ifrån till en tiopoängsledning när de sista 14 matcherna sen ska spelas. Med tanke på att de bara har ett poängtapp på 19 ligamatcher kan vi nog gratulera dem till en andra raka ligatitel i så fall.

Porto har okej form och kommer från ett kryss mot Academico Viseu i cupen senast, men annars har man fem vinster på de sex senaste ligamatcherna. Benfica har 16 raka ligavinster. Matchen ikväll är såklart livsviktig och trots Benficas historiska säsong är frågan om Conceição ens sitter kvar särskilt länge om det blir förlust.

Porto vann i alla fall bortamötet i augusti med 2-0, vilket var den största ligavinsten där på otroligt länge, men det är faktiskt vanligare att det slutar med bortaseger än hemmaseger i de här matcherna numera. Senast Porto vann hemma mot Benfica var för över fyra år sen.

Oddsmässigt är Porto favoriter och man har ju hemmaplan, och Benfica har ju fått halvkämpa till sig segrarna på sistone, men det känns ändå som en kryssmatch. Tiquinho Soares är dock i väldigt bra form med sex mål de sex senaste ligamatcherna och hemmaplan är ändå hemmaplan. Förhoppningsvis kan det hjälpa Porto från ett fiasko.

Lagmässigt är Telles och Corona i bra form också och Pepe och Danilo Pereira har dragits med lite skador.
För Benfica är Gabriel Pires ett frågetecken.

21:30 börjar som sagt matchen, och det är oavsett hur tuff tabellen än ser ut ett Porto som antagligen kommer komma ut till matchen otroligt taggat.

Förväntade startelvorna ser ut såhär:
Porto: Augustín Marchesín - Wilson Manafá, Pepe, Iván Marcano, Alex Telles - Jesús Corona, Sérgio Oliveira, Matheus Uribe, Otávio - Moussa Marega, Tiquinho Soares
Benfica: Odisseas Vlachodimos - André Almeida, Rúben Dias, Ferro, Alex Grimaldo - Gabriel Pires, Weigel, Adel Taarabt - Pizzi, Rafa Silva, Franco Cervi - Carlos Vinícius

* Julian Weigl ser ut att göra sin debut på Dragão som Benficaspelare
* Pizzi, Rafa Silva och Carlos Vinícius är spelarna att se upp med mest

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-02-08 17:30:00
Author

Fler artiklar om Porto