Porto ligamästare för första gången på fem år

Porto ligamästare för första gången på fem år

I och med att lördagens derby mellan Sporting och Benfica slutade lika är Porto ligamästare i Portugal igen. Det är första gången sedan säsongen 12/13 Porto vinner ligan.

Titeln var i princip bärgad redan när Benfica förlorade mot Tondela förra helgen och dagens derby handlade mest om vilket lag som kniper andraplatsen i ligan, men nu är det alltså officiellt att Porto vinner för första gången på fem år. En bra säsong som trots respass ur alla cuper kommer till ända med den viktigaste segern av alla.

Dagens kryss mellan Sporting och Benfica innebär att de båda Lissabonklubbarna nu får vänta tills den sista omgången är spelad för att veta vilken placering man hamnar på och ur en ekonomisk synvinkel är det väldigt viktigt. Enligt portugisexperten Jan Hagen (på twitter) kan skillnaden mellan en andra/tredjeplats för lagen vara ca €40m (Benfica) respektive €25m (Sporting)

Och på tal om ekonomi kan årets prispengar komma väl till hands även för Porto då man för övrigt ser ut att behöva spendera ca 100 miljoner i obligations-utköpsklausuler gällande Majeed Waris (inlånad från Lorient) och Yordan Osorio (inlånad från Tondela) där de båda, tillsammans, har startat tre matcher sen de anslöt i vintras.

Närmast väntar hur som helst match mot Feirense hemma på Dragão imorgon kväll och sedan sista matchen för säsongen borta mot Vitória Guimarães nästa helg.

Eric Hellqvist2018-05-05 23:39:21

Fler artiklar om Porto