Porto upp i serieledning
Marcano har gjort 6 mål som mittback i år

Porto upp i serieledning

Så sent som för tre veckor sedan ledde Benfica ligan med sju poäng. Nu har man tappat poäng i tre av fyra ligamatcher samtidigt som Porto har vunnit alla och gått om.

Porto slog Santa Clara borta med 2-0 igår och Benfica spelade 1-1 mot Moreirense. Porto gick då upp i serieledning för första gången sedan slutet av oktober.

Båda lagen åkte ur Europa League förra veckan och har bara ligan och elva omgångar kvar att tänka på. Porto leder med en poäng.

Den portugisiska ligan har varit svängig de senaste säsongerna och Porto ledde stort förra året men tappade guldet till Benfica ganska klart. I år ledde Benfica stort och nu har Porto gått om i stället.

Eftersom det är mycket kvar och brukar svänga är det inte så många Porto-fans som vågar hoppas än dock. Det enda som känns säkert är att Benfica är inne i sin värsta svacka på väldigt länge just nu.

Senast Porto ledde ligan (i en omgång) tappade man poäng direkt efter och det skulle inte förvåna om det händer den här gången också. Eller att man gör det väldigt snart i alla fall.

Spelschemat är ganska enkelt men det är det för Benfica också så de närmsta omgångarna kommer bli viktigast för båda lagen.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-03-03 18:38:59
Author

Fler artiklar om Porto