Porto värvar trippelt
Shoya Nakajima var en nyckelspelare för Japan under Copa América

Porto värvar trippelt

Silly Season är i full gång och Porto är aktivare än på länge. Anledningen är alla spelartapp man drabbas av den här sommaren och förutom högerbacken Renzo Saravia som är klar sedan tidigare ser man nu ut att göra klart med tre spelare till: Under fredagen presenterade man anfallaren Zé Luís från Spartak Moskva och inom kort väntas två yttermittfältare bli klara.

Spelarna det handlar om då är japanen Shoya Nakajima och colombianen Luís Díaz, båda offensiva kantspelare som helst håller till till vänster. Nakajima kommer från Al-Duhail i Qatar och Díaz kommer från Atlético Junior i Colombia.

Med Yacine Brahimis utgångna kontrakt och bänkspelarna Adrián López & Hernânis avslut i klubben är det precis vad Porto behöver just nu. Både Nakajima och Díaz är spännande spelare som definitivt kan göra bra ifrån sig i en toppklubb i Portugal.

Eftersom de nyss nämnda spelarna som lämnar är kantspelare blir de här nyförvärven direkta ersättare truppmässigt. Nakajima tillhörde nyligen Portimonense, där han slog igenom ordentligt 2018, och Díaz tillhör numera det colombianska landslaget (sedan 2018) där han blivit tipsad om Porto av Falcão och James Rodríguez.

Spelare som har lämnat Porto i sommar är:
Éder Militão (H/Mittback)
Felipe (Mittback)
José Sá (utlånad målvakt)
Ádrian López (Bänkad ytter)
Hernâni (Bänkad ytter)
Yacine Brahimi (Ytter)
Héctor Herrera (Central Mittfältare och kapten)
Maxi Pereira (Bänkad högerback)
Fabiano (Tredjemålvakt)

Vilket betyder att man även behöver värva en mittback och en central mittfältare som minst för att vara på samma nivå som förra året, sett på förhand.

Ser vi till de tre nyförvärven som den här texten handlar om känns anfallaren Zé Luís som en ganska märklig värvning (eftersom både Marega, Soares och Aboubakar är kvar i truppen än så länge). Men å andra sidan är värvningen efter Sérgio Conceiçãos önskemål då han tränade honom i Braga för några år sedan och tycker att han passar in perfekt i Portos spelsystem. Men Nakajima och Luís känns ändå betydligt mer spännande just nu.

Wenderson Galeno är dock ytterligare ett "nyförvärv" som håller till på vänsterkanten (varför man kan undra om man inte har värvat lite för många yttrar nu) men hans återkomst från Rio Ave efter lån får väl ses som tillgång till eftersom minst en av honom, Nakajima och Díaz förhoppningsvis kan spela till höger om det behövs.

Hur det än blir med startpositioner i höst går transferfönstret vidare och en annan bra nyhet för Porto är att vänsterbacken Alex Telles ser ut att stanna i klubben trots alla rykten. Det återstår att se om "drömmen blir sann" men förhoppningen är såklart att han blir kvar.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2019-07-05 21:25:00
Author

Fler artiklar om Porto