Lagbanner
Brassetalangen Gabriel Veron klar för Porto

Brassetalangen Gabriel Veron klar för Porto

Porto har gjort klart med sin andra stora värvning den här sommaren. 19-årige yttern Gabriel Veron värvas in från brasilianska Palmeiras för drygt 100 miljoner kronor.

Gabriel Veron gjorde sin debut för storklubben Palmeiras redan 2019 och har gjort en mängd landskamper för det brasilianska U17-landslaget.

På 49 seriematcher i Palmeiraströjan gjorde han 8 mål och 6 assist och nu fortsätter karriären i den portugisiska ligan och Porto.

Som ett komplement till numera inslussade brasseyttern Pepê och nyckelspelaren Otávio, efter att yttrarna Jesús Corona och framför allt Luis Díaz har lämnat.

Veron känns som en logisk och perfekt värvning med kontrakt till 2027. Nästan oavsett hur bra eller snabbt han kommer bli given så är det ju såna här värvningar som Porto alltid gör och har planerade när stora spelare som Díaz lämnar.

Även om ingen såklart förväntar sig att varken han eller Pepê kommer bli lika bra som Díaz, som var den bästa i Porto på länge. Men kommer man bara i närheten av hans nivå så betyder det ju klass i den portugisiska ligan och Veron borde kunna ge fina resultat både på planen och ekonomiskt när han väl säljs vidare.

Det andra nyförvärvet som Porto har gjort i sommar är mittbacken David Carmo, som köptes från Braga i början av juli för 200 miljoner kronor. En 99:a som är nästan två meter lång och som gjorde det bra i Europa League förra säsongen.

Spelare som har lämnat är mittfältaren Vitinha (PSG, €41.50m), mittbacken Chancel Mbemba (Marseille, gratis), mittfältaren Fábio Vieira (Arsenal, €35.00m), mittbacken Rubén Semedo (Olympiakos, lån avslutat) och offensiva Chico Conceição (Ajax, €5.00m) - Plus till exempel Sérgio Oliveira som har gått till Galatasaray efter utlåningen till Roma.

På tal om Luis Díaz så har Porto lånat in hans lillebrorsa Jesús Díaz (2004) till B-laget från Barranquilla FC. Jesús Díaz är också ytter och ska bli intressant att följa.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2022-07-22 20:20:00
Author

Fler artiklar om Porto