Lagbanner
Casillas ersättare klar

Casillas ersättare klar

Efter en månad full av rykten kring vilken målvakt Porto ska värva som ersättare till Iker Casillas är det nu klart. Agustín Marchesín, 31 år från Argentina, är den som kommer ta över förstatröjan. Han hämtas från CF América och den mexikanska ligan.

Det är den nuvarande klubben Club América som bekräftar övergången på Twitter. Det har ryktats om det ett par dagar och Porto har inte gått ut med något officiellt än själva, men med tanke på det mexikanerna skriver är det enda som skulle kunna stoppa övergången att något händer vid läkarundersöknigen.

Agustín Marchesín var precis som Renzo Saravia en del av den argentinska truppen i sommarens Copa América och totalt under karriären har han spelat fyra landskamper.. Förutom CF América har han spelat i Santos Laguna och hemma i Argentina tillhörde han innan dess en av Buenos Aires alla klubbar, CA Lanús.

Målvakter som har ryktats till Porto under sommaren har varit allt från Keylor Navas till Kevin Trapp, och även om de skulle varit fina värvningar båda två känns värvningen av Marchesín inte så mycket sämre. Det är såklart lite svårt att följa den mexikanska ligan men allt tyder på att han är en riktigt bra målvakt.

2018/2019 fick han pris som den mexikanska ligans bäste målvakt och under sina år i landet vann han en Clausura med Santos Laguna och en Apertura med América. Innan dess vann han Copa Sudamericana med Lanús vilket är Sydamerikas motsvarighet till Europa League.

Vi får se vad övergångssumman landar på och hur kontraktet kommer se ut men oavsett så känns det väldigt bra att äntligen ha en målvakt klar. Marchesín blir Portos sjätte nyförvärv under sommaren och om innermittfältaren Mateus Uribe kan bli klar i dagarna också känns truppen rätt så spikad.

Portos tidigare nyförvärv:
Renzo Saravia - Högerback från Belgrano/Racing
Zé Luís - Anfallare från Spartak Moskva
Shoya Nakajima - Ytter från Al-Duhail
Luis Díaz - Ytter från Atlético Junior
Iván Marcano - Mittback från Roma

*Update 1/8*
Övergångssumman ser ut att landa på ca 80M kr

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2019-07-31 22:54:00
Author

Fler artiklar om Porto