Lagbanner
En av de största lägger av

En av de största lägger av

Tack Pepe för alla fina år i Porto. Känslan var att han hade kunnat fortsätta en säsong till, men med tanke på att det blev hela 5,5 avslutande säsonger efter att han återvände som 36-åring får man vara nöjd.

Det stod klart redan tidigare i sommar att Pepe inte skulle fortsätta i Porto, men det var idag som videon kom på Instagram att han lägger ner karriären.

Detta som 41-åring och som en av de största legendarerna någonsin i portugisisk fotboll. Och förstås i Porto.

I Porto blev det fyra ligatitlar och tio olika cuptitlar över två sejourer och 8,5 säsonger. 2005-2007 var Porto mitt i sin långa segersvit i vunna ligatitlar och det var också därför Real Madrid värvade honom till säsongen 07-08.

Att han vände tillbaka till Porto efter Real Madrid-tiden (tio år), och efter en sväng i Besiktas, säger mycket om vad Porto betyder för honom.

Jag vet inte om exakt alla kommer ihåg att Pepe egentligen är brasse och kom till Portugal (Madeira) först som 18-åring, jag antar att de flesta gör det. Men med 141 landskamper för Portugal och över 200 matcher för Porto är han såklart mest portugis i de flestas ögon. Och Portista.

För mig är han den största Portolegendaren någonsin. Han kommer bli svår att ersätta trots sin ålder. Han hade enkelt kunnat fortsätta en säsong till.

Tack Pepe.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2024-08-08 19:17:00
Author

Fler artiklar om Porto