Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Porto

Fokus på säsongsavslutningen: Porto

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Eric Hellkvist - Porto-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen?

- Läget är bra, lite tråkigt uttåg mot Inter i CL och tung förlust hemma mot Gil Vicente i ligan i samband med det dubbelmötet. Men efter det helt okej, med bortaseger mot Benfica och minskat avstånd till förstaplatsen bland annat.

Ni parkerar just nu på en andra plats. Rimmar det väl med förhoppningarna inför säsongen?
- Det är väl ingen orimlig placering, men självklart var förhoppningarna att ligga etta vid det här laget samt vid säsongens slut, som är om fem ligamatcher. Porto är fyra poäng bakom Benfica just nu och det krävs mycket för att man ska ta sig förbi. Avståndet har å andra sidan varit större under stora delar av säsongen.

Kommer laget uppnå sin målsättning?
- Jag skulle säga att det beror helt på Benfica i det här läget. Allt ligger i deras händer, och om jag ska gissa på något så är det att dom tyvärr klarar att hålla Porto bakom sig och därmed vinner ligan för första gången sedan säsongen 18/19. Tiden går fort för övrigt, det var inte så längesen Benfica prenumererade på vinster men nu är det fyra år sedan man vann senast.

Vad har varit den största snackisen i klubben under säsongen?
- Svår fråga. Kan vara så att jag helt har hjärnsläpp här men kommer inte på något bra svar. Kanske någon läsare kan svara bättre. Det jag kan utgå från är mina egna intryck av säsongen och det är att om laget bara hade tagit sig vidare från det där Inter-dubbelmötet i CL så hade man kunnat ta sig hur långt som helst känns det som. Och att Diogo Costa alltså verkar vara en sån där målvakt som hör hemma i den absoluta världstoppen och förmodligen i klubbar som toppar PL/Serie A/La Liga.



Vilken eller vilka spelare har överraskat positivt eller inte riktigt nått upp till sin nivå?
- Positivt just Diogo Costa som verkar utvecklas till en riktig, riktig toppmålvakt. Positivt även yttrarna Otávio, Pepê och Wenderson Galeno. När det gäller tvärtom är det nog lite motsägande, men faktiskt så att jag hade velat se mer av Mehdi Taremi. Just för att jag haft så höga förhoppningar om honom är jag lite besviken. Men han har fortfarande gjort en väldigt bra säsong och varit en av lagets bättre.

Slutligen, vilka vinner ligan, vilka kniper Europlatserna och vilka åker ur?
- Benfica vinner tyvärr som det ser ut. Avståndet har varit för stort under säsongen och det skulle vara märkligt om Benfica tappar poäng i två matcher fler än Porto de sista fem matcherna. En andraplats för Porto ska det dock bli, trots att Braga bara är två poäng bakom just nu. Braga har gjort en riktigt bra säsong, och löser tredjeplatsen och Europa League medan Sporting och Arouca fixar Conference League som fyra och femma. Santa Clara och Pacos Ferreira åker ut. Maritimo eller Estoril får kvala neråt. Jag hoppas att fina Madeiraklubben Maritimo blir kvar.

*Intervjun gjordes i april. 
 

SvenskaFans.com2023-05-14 21:01:00

Fler artiklar om Porto