Galeno sänkte Arsenal på tilläggstid

Porto tog en riktigt fin seger hemma mot Arsenal i den första åttondelsfinalen. Wenderson Galeno curlade in 1-0 i den 94:e minuten efter att Arsenal inte haft ett enda skott på mål.

Det var en match som det kändes viktigt att få med sig just en seger från. Ett kryss hade varit bra men antagligen för lite inför returen.

Sett till att Galeno brände ett superläge i den första halvleken var det både skönt och viktigt att det blev som det blev på övertid, även om det kom oväntat. Porto lyckades också hålla nollan vilket känns som den största överraskningen den här kvällen.

Arsenal hade, så klart, mest bollinnehav (62%) men lyckades inte få i väg ett enda avslut på mål.

Det var Evanilson, Pepê eller just Galeno som skulle göra det framåt i den här matchen och Galeno gjorde nu sitt femte CL-mål den här säsongen. Han spelade i B-laget i flera år innan han gick till Braga och fick sitt genombrott där och kom sen tillbaka för två år sedan.

Returen på Emirates kommer förmodligen sluta med Arsenal-seger, men hellre att det lever och hoppet om en skräll fortfarande finns än något annat (såklart).

Tycker Porto-spelarna ska ha kredd. Om inte segern var välförtjänt så tycker jag som minst att spelarna förtjänade en reward för hur man genomförde matchen.

Startelva: Diogo Costa; João Mário, Pepe, Otávio, Wendell (ut 90); Alan Varela, Nico González (ut 81); Chico Conceicão (ut 85), Pepê, Wenderson Galeno; Evanilson (ut 85).
In: Iván Jaime (81), Gonçalo Borges (85), Toni Martínez (85), Stephen Eustáquio (90).