Lagbanner
2020-02-20 21:00

Bayer Leverkusen - Porto
2 - 1

Hyfsat utgångsläge för Porto

Hyfsat utgångsläge för Porto

Porto åkte till Leverkusen för första mötet i Europa Leagues slutspel i torsdags, och det blev en match där man trots en dålig första halvlek i alla fall fick med sig ett bortamål. 2-1 slutade matchen till Leverkusen.

Leverkusen hade ett kraftigt övertag i den första halvleken och hade ungefär 70% boll. Efter 20 minuter träffade man ribban och i den 29:e minuten gjorde man 1-0 genom Lucas Alario som assisterades av Kerem Demirbay.

Porto saknade som sagt Pepe och Otávio inför matchen, och det betydde att Corona var tillbaka uppe på högeryttern istället för att spela högerback, och det fick man tyvärr lida för då Manafá där bak hade otroligt svårt med framförallt Kevin Volland.

Volland gjorde aldrig något mål, men efter ungefär en timme gjorde talangen Kai Havertz 2-0 på straff i stället och då såg det ganska mörkt ut. Först räddade Marchesín straffen men domaren tyckte att han lämnade mållinjen för tidigt och straffen fick läggas om.

Både Porto-fansen och spelarna blev otroligt griniga efter det, men som tur var spelade Porto mycket bättre efteråt. Med ungefär en kvart kvar satte Portos näst bäste målskytt i alla tävlingar Luis Díaz reduceringen, och resultatet stod sig matchen ut. Ett ganska bra resultat sett till första halvleken.

Senast Porto låg under med 2-1 inför hemmareturen var i CL förra året mot Roma där Porto sen gick vidare, och det var också vad Conceicao nämnde efteråt, även om han sa att det såklart kommer bli svårt att vända.

Men det ser inte hopplöst ut, och egentligen var det här resultatet ganska väntat på förhand. Porto har även haft svårt med bortaspelet i Europa League i år, och överlag var det en ganska typisk bortamatch i Europa för Porto som ofta lägger sig på försvar och hoppas få in en boll i den andra.

Det lyckades man med, och nu ser vi fram emot returen på Dragão på torsdag nästa vecka. Närmast väntar Portimonense i ligan redan i morgon och den känns minst lika viktig med tanke på ligaläget. Benfica möter Gil Vicente på måndag.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-02-22 15:59:00
Author

Fler artiklar om Porto