Jobbigt resultat för Porto

Två chockmål av Porto tidigt i varje halvlek sänkte Juventus i den första åttondelen. I en ganska dålig match kändes det dock som att det hade kunnat bli mer än 2-1 och slutresultatet blev lite av en besvikelse.

Mehdi Taremi tog tillvara på en dålig tillbakapass av Bentancur i den första minuten och Marega satte 2-0 redan efter 25 sekunder av den andra halvleken.

Målen påverkade matchbilden och det som slog en mest var hur dåligt Juventus kändes. Den första kvarten slog man bort nästan varje pass ut mot vänsterkanten.

I den andra halvleken hade Sérgio Oliveira och Jesús Corona varsin möjlighet att sätta 3-0, men det var inte direkt så att Porto körde över Juventus. Man tilläts helt enkelt bara att anfalla lite för lätt vissa gånger.

Porto ställde upp med ett 4-4-2 och fick ställa in sig på försvar vissa stunder, men egentligen inte särskilt mycket, och det var framförallt inte det som var utgångsläget. Det tidiga målet och matchbilden tillät dem även att styra ibland och kontra ibland.

Cristiano Ronaldo är alltid farlig och man vet att om han bara får ett läge kan det smälla två gånger. Nu var det inte han som satte reduceringen, men hela grejen kändes väldigt typiskt honom.

Chiesa satte 2-1 och direkt efteråt var det nära igen. Man kan absolut argumentera för att Juventus var nära att kvittera också, snarare än att Porto skulle vinna med fler mål, men när man har en 2-0-ledning blir man alltid besviken av att släppa in ett mål

Som tur var höll i alla fall Porto undan, men en uddamålsvinst känns sådär med ett insläppt bortamål. Speciellt eftersom även 2-0 hade känts som gränsfall för att räcka mot en tjurig Ronaldo i returen.

Jag hade inte trott på 2-0 till Porto, så jag ska inte klaga på resultatet, men jag hade heller inte trott på till exempel 2-0 till Juventus som många andra gjorde. Nu blev det i alla fall en rättvis seger för Porto enligt mig i slutändan, men jag tror inte att det räcker för avancemang.