-
-

Porto besegrade Benfica

Under lördagens måstematch på Estadio do Dragão vann Porto med 3-2 mot Benfica. Det innebär att laget nu ligger fyra poäng bakom i ligan.

På förhand kändes det som att ligan hade kunnat vara avgjord efter den här matchen, men nu finns det hopp för Porto och deras fans igen.

Matchen kontrollerades av Porto i första halvleken och redan efter tio minuter kom 1-0 genom Sérgio Oliveira. Carlos Vinícius som jag varnade för inför kvitterade dock i den 18 minuten men när domaren blåste för paus stod det 3-1 till Porto efter mål av poängkungen Alex Telles (vänsterback) på straff, och efter ett självmål.

När den andra halvleken blåstes igång var det Benfica som hittade målet snabbt och det var skytteligaledande Carlos Vinícius som gjorde målet igen, men Porto kunde dock hålla ifrån och vinna med 3-2. Matchen var kanske inte en typisk Porto-Benfica-match sett till hur många mål som gjordes, men nio gula kort, 53-47% boll till Porto och 90+7 innan domaren blåste av hör ändå till vanligheterna.

Något som inte hör till vanligheterna är i alla fall att Porto nu har slagit Benfica båda gångerna samma ligasäsong, det har inte hänt sedan 15/16. Dessutom slog man ju Sporting borta i höstas så individuella toppmöten har Porto starka plus på den här säsongen.

Ändå ligger man fyra poäng efter så det gäller att Benfica åker på en smäll till snart för det är ju det som är grejen, att Benfica fortfarande är favoriter till att ta guldet.