Lagbanner
Porto hårt straffat

Porto hårt straffat

Den första kvartsfinalen mot Chelsea slutade med en tvåmålsförlust, och trots en rätt bra genomförd match ser förutsättningarna inför returen såklart väldigt svåra ut.

Speciellt med tanke på bortamålsregeln och eftersom Chelsea inte såg ut att ta ut sig så jättemycket. Mason Mount satte 0-1 efter en halvtimme och Zaidu Sanusis orutin kanske lös igenom lite där då det var han som missade Jorginhos pass.

Annars var Sanusi hyfsat bra i sina stunder, framför allt offensivt, precis som resten av laget. Chelsea inledde matchen bäst men mellan ungefär 10:e och 25:e minuten var det Porto som låg på och hade lätt kunnat göra åtminstone ett mål med lite tur.

Chelseas ledningsmål ändrade dock matchbilden lite och överlag var det inte så många jättelägen som skapades i matchen efter det. Pulisic hade ett skott i ribban med ett par minuter kvar och strax efter satte Chilwell spiken i kistan efter ett nytt misstag.

Den här gången var det Corona som gjorde det och när lagen började göra sina dubbel- och trippelbyten under samma period speglade det rätt väl var det är för skilland på Porto och Chelsea. Thiago Silva och N'Golo Kanté kom in för Chelsea med tio minuter kvar och Fábio Vieira, Chico Conceicao och Toni Martínez - med sex Portostarter i karriären tillsammans - kom in för Porto.

Det hade såklart varit kul att se vad resultatet hade blivit med Sérgio Oliveira och Taremi i startelvan, men nu får vi vänta till returen (på samma arena i Sevilla) i stället, och se om Porto kan ställa till med något där. 0-2 är väldigt tufft och det speglade inte matchbilden. Däremot speglar det nog skillnaden mellan lagen ganska bra.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2021-04-07 22:53:57
Author

Fler artiklar om Porto