Lagbanner
Porto med i matchen igen

Porto med i matchen igen

Braga hjälpte Porto på traven under lördagskvällen genom att besegra Benfica med 1-0 på bortaplan i ligan. Efter Portos classico-vinst förra helgen betyder det att Benficas sjupoängsledning kan ha krympt till en poäng när omgången har spelats klart imorgon.

Braga har typ aldrig vunnit borta mot Benfica men under lördagen lyckades man ta en 1-0-seger genom mål av Sporting-produkten João Palhinha. Om Porto slår Vitória Guimarães imorgon har man ätit in nästan hela försprånget som Benfica hade.

Förra säsongen var det Porto som tappade en stor ligaldening efter nyår och Benfica gick och vann ligan, och kanske kan det bli något omvänt i år. Det är fortfarande en hel del kvar att spela av ligan men Benfica är utan tvekan ur form just nu.

Under första halvan av säsongen vann man alla matcher förutom dom mot Porto, och när Braga nu vann idag har man förlorat två seriematcher i rad för första gången på väldigt länge. Det är antagligen en jinx att kritisera Benfica men nu är det i alla fall helt öppet i racet om ligatiteln igen.

Matchen för Porto imorgon borta mot Vitória SC blir den viktigaste på länge och med spel i Europa League borta mot Bayer Leverkusen på torsdag också blir det intressant att se hur man ställer upp. Porto har varit i väldigt bra form den senaste tiden och då har man ändå varit utan nyckelspelaren Danilo Pereira på sistone.

När Danilo väl har spelat har han inte varit i så bra form heller och det visar ändå att Porto har ett jäkligt bra lag sett till potential och att man definitivt är ett lag som kan slåss om ligatiteln.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-02-15 22:09:00
Author

Fler artiklar om Porto