Lagbanner
Porto stor underdog mot Arsenal – måste hålla det levande

Porto stor underdog mot Arsenal – måste hålla det levande

Porto tar emot Arsenal hemma på Dragão i onsdagens åttondelsfinal och det är ett hemmalag med halvknackig form och ett bortalag som är stor oddsfavorit redan i det första mötet.

Porto har halkat efter Benfica och Sporting i ligan efter kryss mot Rio Ave och förlust mot Arouca i början av februari. Även om en det blev seger hemma mot Estrela senast kan Sporting vara tio poäng före om dom vinner i helgen.

I CL tog sig Porto till slutspel som tvåa i grupp H (samma poäng som Barca) före Shakhtar och Royal Antwerp. Bäst i gruppspelet offensivt var Evanilson och Wenderson Galeno med fyra mål var.

Mehdi Taremi missar matchen men han har inte övertygat målmässigt den här säsongen i alla fall, så på just den biten bör det inte vara några problem. Backen Zaidu Sanusi har dock blivit långtidsskadad och Stephen Eustáquio på mittfältet verkar också missa.

Porto har ett bedrövligt facit mot engelska lag i slutspel (åkt ut sju av åtta senaste) och det räcker bara att kolla på Arsenal för att veta hur mycket underdog man är över två matcher. Men det är lite väl höga odds på kryss och hemmaseger i första matchen, för Porto kommer behöva spela för att hålla det levande. Och Dragão är lite annat än Turf Moor.

Men såklart ska Arsenal vara favoriter. Porto har heller inte samma fina stjärnglans eller tydliga matchavgörare, även om jag tror någon av Evanilson, Galeno och Pepê kommer göra mål ikväll.
Det kommer bli viktigt att Alan Varela gör en bra insats på mittfältet.

Jag tror att Porto kan störa Arsenal i kväll. Samtidigt, har historien visat mot toppmotstånd från England, så kan det rinna iväg åt andra hållet om det blir en dålig start.

Möjlig elva: Diogo Costa; João Mário, Pepe, Otávio, Jorge Sánchez; Alan Varela, Nico González; Chico Conceicão, Pepê, W. Galeno; Evanilson.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2024-02-21 15:36:00
Author

Fler artiklar om Porto