Lagbanner
2020-02-27 18:55

Porto - Bayer Leverkusen
1 - 3

Porto utslaget

Porto utslaget

Det blev inget avancemang och åttondelsfinal i Europa League för Porto då Leverkusen vann enkelt med 3-1 på ett halvtomt Dragão.

Inför matchen var det Leverkusen som hade de värsta förutsättningarna men på planen var det Porto som spelade den värsta fotbollen.

Den första ordentliga chansen för Porto kom först i den andra halvleken och då hade Leverkusen redan med sig en 1-0-ledning och 3-1 totalt.

När Leverkusen sen gjorde 2-0 och 3-0 inom en kvart av den andra började det bli rätt pinsamt och det var som att Porto hade gett upp totalt när Luis Díaz drog en baksida i 29:e minuten.

Lucas Alario, Kerem Demirbay och Kai Havertz gjorde tyskarnas mål och resultatet var 100% rättvist. Porto drog på sig fler varningar än man sköt skott och på ett sätt kanske det var bra att man åkte ut så att man får fokusera på ligan.

Insatsen idag var helt klart inte bra men man ska inte underskatta Leverkusens prestation heller. De gjorde en väldigt bra bortamatch och har en väldigt bra trupp som bevisligen är bättre än Portos över båda matcherna.

Man var bättre förra torsdagen också och det enda Porto skulle kunna ta med sig är att både 1-0 och 2-0 behövde VAR-bedömas och att Dragão som sagt inte var fullt. Det är dock såklart inget som ska ha nån särskild betydelse och speciellt inte när det slutar 2-5 totalt.

Nu ser vi fram emot Santa Clara borta i ligan på måndag istället och hoppas att laget kan studsa tillbaka inför ligaavslutningen.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-02-27 20:58:00
Author

Fler artiklar om Porto