Lagbanner
Porto utslaget ur CL

Porto utslaget ur CL

Ryska Krasnodar, med Marcus Berg i startelvan, slog under tisdagskvällen ut Porto i CL-kvalet efter 2-3 på Dragão. Den första halvleken var katastrof för Porto och portugiserna missar nu CL-gruppspelet för första gången på nio år.

Efter en chockförlust i ligapremiären mot nykomlingen Gil Vicente i lördags (1-2) siktade Porto på att rycka upp sig och ta sig vidare till den sista kvalomgången i CL genom returmötet med Krasnodar. Men trots att man hade med sig 1-0 från bortamötet grusades de planerna rätt snabbt.

Redan efter tre minuter gjorde holländaren Tonny Vilhena 0-1 för Krasnodar och innan den första halvleken var slut hade Suleymanov gjort två mål till för ryssarna till 0-3. En katastrofhalvlek av Porto som annars hade stuvat om ordentligt i startelvan sedan ligapremiären.

Nyförvärven Saravia, Nakajima och Luís Díaz fanns alla med från start, vilket de inte gjorde mot Gil Vicente, men inte heller dagens startelva funkade alltså som den skulle. Kanske har det att göra med alla nyförvärv i truppen, men oavsett så kan man enkelt se att Porto har stora problem redan en vecka in på tävlingssäsongen.

Många supportrar har riktat kritik mot att Conceição använt sig av 4-4-2 under inledningen istället för 4-3-3, och vad det än är som inte står rätt till så lär det finnas anledning att köra 4-3-3 igen snart, som normalt sett är Portos uppställning. Någonting måste i alla fall göras.

Zé Luís och Luís Díaz gjorde varsitt mål i den andra halvleken och Porto tryckte på ordentligt för ett 3-3-mål, men den första halvleken förstörde allt och Porto får alltså nöja sig med Europa League-spel den här säsongen. Sämre inledning på säsongen gick nog inte att få.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2019-08-13 23:00:00
Author

Fler artiklar om Porto