Sporting cupmästare

I säsongens sista match möttes Sporting och Porto på Jamor i Lissabon för att göra upp om den portugisiska cuptiteln. Och precis som i ligacupfinalen i vintras vann Sporting efter straffläggning.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och Porto var det laget som var bäst fram till dess. Man tog ledningen strax före paus genom Tiquinho Soares men bara en liten stund senare kvitterade Bruno Fernandes.

I den andra halvleken tog Porto över och dominerade till stora delar, men som så ofta under de viktigaste matcherna den här säsongen fanns inte den rätta skärpan där. I stället blev det förlängning och där tog Sporting ledningen med 2-1.

Porto kunde visserligen kvittera genom ett nickmål av Felipe i den 120:e minuten, men det spelade ingen roll eftersom Sporting alltså vann den efterföljande straffläggningen. Fernando Andrade missade sin straff i den sjätte omgången och Sportings Luiz Phellype kunde sätta sin och avgöra.

Cupfinalen blev alltså en repris av ligacupfinalen i slutet av januari i år. 1-1 efter full tid och pokalen till Sporting efter straffar. Säsongen 2018/2019 slutar därmed med tre andraplaceringar för Porto, där Benfica vinner ligan och Sporting vinner cupdubbeln.