Lagbanner
Sporting rycker stort i ligan

Sporting rycker stort i ligan

Med lite drygt hälften av säsongen spelad har Sporting fortfarande inte förlorat en enda ligamatch. Med tveksam form på både Porto och Benfica betyder det att man nu leder ligan med hela tio poäng.

Och det har knappt hänt tidigare. Porto och Benfica brukar ju turas om att vinna ligan och senast Sporting var med och utmanade på allvar var runt millennieskiftet. Senast man vann var säsongen 01/02 för 19 år sedan.

Det som har hänt är att Benfica fortsätter sin kräftgång från förra året med bara 50% vinstprocent senaste tolv månaderna, att Porto drar på sig röda kort och tappar tvåmålsledningar i slutminuterna och att Sporting helt enkelt är mycket bättre än på länge.

Man har hittat rätt med nyförvärven där offensiva mittfältaren Pedro "Pote" Gonçalves från Famalicão redan har gjort 14 mål (efter 5 mål på hela förra säsongen), där wingbacken Pedro Porro som är inlånad från Manchester City har varit bäst av alla försvarare i hela ligan, och där Interlånet João Mário har kommit in med mer rutin.

Sen har även 18-årigen Nuno Mendes på vänsterkanten varit smått otrolig och den defensiva mittfältaren João Palhinha städat rent helt och hållet på mitten. Senast Sporting förlorade i ligan var i juli förra året och förutom några gånger har det knappt varit nära.

Porto kommer behöva fokusera på Champions League den närmsta veckan och Benfica på att hitta formen, och om inte Sporting förlorar mot just Porto den 27 februari så kommer det verkligen börja se rätt hopplöst ut. Så sent som för fyra veckor sen tippade jag Porto som slutsegrare men det känns ju inte direkt särskilt rimligt längre. Värst ser det ut för Benfica som till och med ligger efter Braga och har 13 poäng upp till förstaplatsen.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2021-02-16 00:51:00
Author

Fler artiklar om Porto