Rigoni avgjorde på övertid - nu kan Zenit säkra titeln på söndag

Zenit tog tre nya poäng på neutral plan mot Tambov, men de satt hårt inne. Emiliano Rigoni gjorde 2-1 på övertid i vad som i princip var Zenits enda målchans i en sömnig andra halvlek.

Egentligen skulle Zenit bara behövt de första 45 minuterna för att punktera den här matchen. Första halvleken i Nizhny Novgorod mot bottenlaget Tambov var en ensidig historia där Zenit öste på framåt och hade flera bra chanser att ta ledningen. Det dröjde till den 43:e minuten innan Malcom tog sig fram på högerkanten, skickade in bollen till Artem Dzjuba som nickade vidare till Serdar Azmoun som enkelt kunde sätta dit ett väldigt förtjänt ledningsmål.

När startelvan kom ut inför match var det lite förvånande att se Sergej Semak mönstra samma startelva för tredje gången på 11 dagar, men kanske var det därför som Zenit slog av på takten i andra halvlek och i princip enbart inriktade sig på att försvara sin ledning utan att bränna någon energi. Tambov fick mer att säga till om, inte för att man skapade speciellt mycket, men man bjöds in i matchen och i den 88:e minuten fick man en till synes smått obegriplig straffspark. Jaroslav Rakitskij kom visserligen sent in i nickduellen men därifrån att kollisionen med Tambovspelaren skulle resultera i en straff kändes väldigt hårt. Andrej Lunev i Zenits mål gick åt rätt håll och var några centimeter från att styra bollen utanför men den gick i mål och det såg ut som att Zenit skulle resa hem med bara en poäng.

Men i ett av de få lyckade anfallen i andra halvlek så kom också segermålet. Magomed Ozdojev skickade in bollen i straffområdet där Tambov inte fick undan den och inhoppande Emiliano Rigoni kunde dra in 2-1 i den 91:a minuten och säkra tre nya poäng till Zenit.
I kombination med att både Lokomotiv och Krasnodar tappade poäng i den här omgången så har Zenit nu chansen att säkra ligatiteln på söndag när Krasnodar kommer till Sankt Petersburg. En seger där, samtidigt som Lokomotiv tappar poäng på lördagen hemma mot Sochi och guldet är för andra året i rad Zenits. Och säkrar man det inte där så lär man göra det i nästa vecka, avståndet ner till Lokomotiv är idag 11 poäng och med 15 poäng kvar att spela om finns det ingenting som kan stoppa Zenit från att vinna sin sjunde ligatitel.