Lagbanner
Burgic succéavslutade och skadades

Burgic succéavslutade och skadades

Miran Burgic fick dispens att spela en sista match med AIK innan han åkte till landslagssamlingen. En match som gav blandade resultat. Burgic svarade för ett hattrick men åkte dessväre på en skada.

AIK:s Miran Burgic är en utav sex anfallare som förbundskapten Matjaz Kek tagit ut i den preliminära VM-truppen. Burgic, som skulle anslutit till truppen redan under helgen fick då dispens att spela en sista match med Stockholmsklubben. Burgic kontrakt med AIK går nämligen ut till sommaren och båda parterna har ömsesidigt kommit överens om att inte förlänga.

Positivt med AIK:s match mot Åtvidaberg i måndags var att ”Burga”, för första gången i den svartgula tröjan, mäktade med ett hattrick då AIK vann matchen med 4-1. Efter matchen fick Burgic ta emot stående ovationer från såväl lagkamrater som supportrar.

Dessvärre åkte han dock på en smäll mellan revbenen i slutskedet av matchen.
– Det gör ont som helvete. Jag får inte missa någon träning för att nå VM, men nu tvekar jag på om det går att spela alls, säger han till Sportbladet.

Att Burgic lyckats hitta formen såhär tätt inpå VM har heller inte gått obemärkt förbi hos förbundsledningen med Kek i spetesen.
– Det här är kul för honom och bra för oss. Det här borde betyda att han är i form, säger förbundskaptenen Matjaz Kek till samma tidning.

Den slutgiltiga truppen tas ut den första juni.

Erik Rydén2010-05-18 21:55:00
Author

Fler artiklar om Slovenien