Stabil slovensk seger i genrepet
Novakovic storspelade

Slovenien kunde utan några större bekymmer ro hem segern mot Nya Zeeland med 3-1 där alla målen kom i första halvlek.

Förbundskapten Matjaz Kek valde som väntat att ställa upp med bästa lag för att Slovenien, under sin enda träningsmatch innan VM, skulle kunna spela ihop laget. Noterbart är dock att Kek valde att sinte starta med Bochums Zlatko Dedic på topp bredvid Novakovic, utan valde istället Gent anfallaren Zlatan Ljubijankic.

Sloveniens startelva:
Målvakt: Handanovic
Backar: Brecko – Cesar – Suler – Jokic
Mittfältare: Birsa – Koren – Radosavljevic – Kim
Anfallare: Ljubanijankic – Novakovic

Matchen rivstartade i ett högt tempo och redan sex minuter in i matchen fick Slovenien ett bra friskparksläge utanför Nya Zeelands straffområde. En frispark som Milvoje Novakovic förvaltade väl och kunde ge Slovenien en fin start på matchen.

Kvarten senare skulle dock kvitteringen komma. Nya Zeelands Chris Wood hittade sin anfallskollega Rory Fallon som kunde trycka in kvitteringen bakom Samir Handanovic och 1-1 var ett faktum.

I den 30:e matchminuten var det återigen dags för frispark för Slovenien. Och det var återigen dags för Milvoje Novakovic att visa varför han kan bli ett av VM:s stora utropstecken då han inom loppet av matchens första halvtimme gjorde sitt andra frisparksmål. Frisparken såg dock inte helt otagbar ut.

Precis innan halvtidsvilan så fastställde Andraz Kim slutresultatet efter att Nya Zeeland målvakten Mark Paston återigen svarat för ett osäkert ingripande på ett långskott och Kim kunde trycka in returen.

En mycket bra första halvlek av Slovenien. Kek väljer i andra halvek att göra hela sex byten vilket gör att halvleken blir något sönderryckt. Dock så är Slovenien närmare 4-1 än vad Nya Zeeland är 3-2.

Det är med stora förhoppningar man ur ett slovenskt perspektiv ser fram emot matchen mot Algeriet den 13 juni. Slovenien är redo.