Lagbanner
2015-09-06 20:45

Italien - Bulgarien

Inför Algeriet - Slovenien: Nyckelmatch direkt
Koren måste prestera

Inför Algeriet - Slovenien: Nyckelmatch direkt

Då var det äntligen dags. Klockan 13.30 på söndagsgseftermiddagen blåser den chilenske domaren Pablo Pozo igång matchen Algeriet-Slovenien. En nyckelmatch i grupp C.

Det är på förhand en oerhört viktigt match för Slovenien då man under söndagen gör entré i sitt andra världsmästerskap någonsin. Chansen för avancemang från gruppen finns absolut men då är en seger mot Algeriet nästintill ett måste. Det är med stor glädje och ganska stor optimism som man ser fram emot matchen.

Algeriet, som slog ut Egypten i Play-Off till VM, efter att lagen hamnat på samma poäng och med samma målskillnad i gruppspelet, har inför turneringen spelat två träningsmatcher mot Irland och Förenade Arabemiraten. Mot Irland åkte man på en stjåärnsmäll och förlorade med  3-0 för Algeriet medans det blev 1-0 mot Dubai. Algeriet gör sitt första VM sedan 1986 då man åkte ut redan i gruppspelet. Även under Spanien-VM 1982 åkte man ur gruppspelet. Noterbart är att den nu 64-årige förbundskaptenen Rabah Saadane även var förbundskapten under detta mästerskap.

I Algeriet gäller det främst att se upp med Wolfsburg spelaren Karim Ziani i sin position högt upp till vänster i banan. Det kan bli en tuff uppgift för Sloveniens Miso Brecko att hålla koll på Ziani, men Brecko, som till vardags spelar i Köln har tidigare mött Ziani i Bundesliga och har förhoppningsvis någorlunda koll på hur han ska hanteras.

Sloveniens assisterande förbundskapten Milan Miklavic är positiv inför matchen och säger så här till slovensk media:
- Laget ser bra ut (Algeriet), de ser väldigt bra ut som vanligt. Kan vi förvänta oss ett positivt resultat? Vi är optimistiska eftersom våra spelare har sett pigga ut i de senaste matcherna, så vi kan vara optimistiska.

Miklavic betonar också vikten av att den inledande gruppspelsmatchen är väldigt viktigt.
- För alla lag är den första matchen en väldigt stor möjlighet. Alla lag lever i en ovisshet om vad som ska hända och det är den speciella charmen med ett mästerkskap. 

För att Slovenien ska lyckas krävs som vanligt att Robert Koren lyckas styra och ställa på mittfältet. Att mittlåset Suler/Cesar har en bra dag framför den alltid viktige Handanovic i målet. Undertecknad har tidigare påpekat att anfallaren Milvoje Novakovic kan blir VM:s utropstecken och det blir intressant att se vad han kan prestera.

Matchen spelasi Polokwane på Peter Mokaba Stadium, nybyggd inför VM och tar drygt 45 000 åskådare.

Skadeläget i Slovenien ser ljust ut och förbundskapten Matjaz Kek kan ställa upp med bästa lag.

Erik Rydén2010-06-12 12:00:00
Author

Fler artiklar om Slovenien