2015-10-10 20:45

Bosnien & Hercegovina - Wales

Inför Slovenien - USA

Efter den svettiga segern senast mot Algeriet ställs Slovenien nu mot USA. Ett USA som imponerade mot England och stal en poäng. Viket innebär ytterligare en nyckelmatch för Slovenien.

Slovenien premiärspelade i söndags mot Algeriet. En jämn och tillknäppt tillställning som vissa menar är VM:s tråkigaste och mest händelsefattiga match hittills. Algeriets målvakt Faozi Chaouchi svarade för en riktigt grov målvaktstavla på ett skott från slovenen Robert Koren med tio minuter kvar av matchen och Sloveniens historiska första VM seger någonsin var ett faktum.

Slovenien gjorde i stort en stabil match och förbundskapten Matjaz Kek lär starta med samma spelare även i matchen mot USA. Det enda frågetecknet i elvan är egentligen vem som ska spela bredvid Milvoje Novakovic. Zlatko Dedic gjorde en okej match senast men blev tidigt utbytt i den andra halvleken i förmån för Zlatan Ljubijankic och det är inte helt otänkbart att Zlatan, som även startade i genrepet mot Nya Zeeland, får chansen på topp bredvid givne Novakovic.

USA kommer till spel med en riktigt bra match i bagaget. Ingen seger, men likväl en oavgjord 1-1 match mot England. England tog ledningen genom Steven Gerrard redan fem minuter in i matchen men efter West Ham målvakten Robert Greens sanslösa målvaktstavla och Fulham spelaren Clint Dempsey kunde noteras som målskytt. England blev nervösa och skakiga efter målet och med lite flyt hade amerikanerna även kunnat peta in ytterligare en boll, även om England också hade chanser att ro hem segern.

I USA gäller det givetvis att hålla ett extra öga på lagets stora stjärna i form av Los Angeles proffset Landon Donovan, stjärna och fanbärare i det amerikanska laget. Donovans klubbkamrat Edson Buddle är också ett giftigt anfallshot som svarade för imponerande 15 mål på 27 matcher i MLS.

Sloveniens trupp är intakt och inga skador eller sjukdomar har i skrivande stund rapporterats.