Lagbanner
2015-10-09 20:45

Nordmakedonien - Ukraina

Inför Slovenien - England: Skarpt läge för båda lagen

Slovenien möter under onsdagen England i lagens sista gruppspelsmatch i VM. Slovenien leder gruppen och tar sig vidare till åttondelsfinal vid minst ett oavgjort resultat. Något som ett hånat men också revanschsuget England sannerligen vill sätta stopp för.

Slovenien besegrade Algeriet i öppningsmatchen. En jämn tillställning som slutade med 1-0 seger efter att Algeriet målvakten Faouzi Chaouchi svarat för en grov målvaktstavla efter Robert Korens skott utanför straffområdet.

Mot USA i den senaste matchen ledde Slovenien med 2-0 i paus. Amerikanerna möblerade om i laget och hämtade upp underläget och fick sedan, felaktigt, ett mål bortdömt för gruff i slutskedet av matchen.

Onsdagens motståndare, England har hittills varit en av VM:s största besvikelser. En blek 1-1 premiär mot USA följdes upp med en 0-0 match mot Algeriet. Lagets stora stjärna Wayne Rooney har varit riktigt dålig och den så rutinerade förbundskaptenen Fabio Capello har börjat ifrågasättas, främst för valet att ställa Robert Green mellan stolparna i den första matchen. Green svarade sedermera som bekant för en av VM:s största målvaktstavlor genom alla tider och petades därefter till förmån för 39-åriga David James.

Resultaten innebär i alla fall att England måste besegra Slovenien för att ta sig vidare till åttondelsfinal. Slovenien kan gå vidare, även genom att förlora, om USA och Algeriet spelar oavgjort. Chansen finns att gå vidare vid förlust även om Algeriet vinner med uddamålet över USA. För att Slovenien ska vara helt säkra på att gå vidare så krävs det dock minst en poäng mot England. En inte helt omöjlig uppgift. Slovenien är kända för sin tighta defensiv och mot Englands totalt uddlösa anfall hittills i turneringen så tror undertecknad på en jämn fight.

Även Sloveniens lagkapten Robert Koren har en positiv inställning till matchen.
- Vi trodde redan innan turneringen att vi kunde gå vidare från gruppspelet, och det tror vi fortfarande. Vi vet alla att England har ett riktigt bra lag med bra spelare i truppen, men vi tänker inte så mycket på England, vi koncentrar oss på oss själva och hur vi vill spela, säger han på presskonferensen inför matchen.

I Slovenien är mittbacken Marko Suler ett frågetecken då han besväras av en skada.

Erik Rydén2010-06-22 15:30:00
Author

Fler artiklar om Slovenien