Zenit nobbar Arsjavin?

Zenit nobbar Arsjavin?

Andrej Arsjavins förväntade flytt hem till Zenit ser med all sannolikhet ut att stoppas. Detta efter att landslagskaptenen skapat så mycket vrede bland ryska fotbollsfans att Zenit inte vågar värva hem honom.

Det är den engelska sajten, talksport.co.uk, som skriver att Zenit dragit sig ur förhandlingarna med Arsjavin och att spelaren nu istället överväger ett gäng anbud från italienska Serie A. 
Efter att Arsjavin och resten av landslaget skämt ut sig efter att ha åkt ur EM genom att förolämpa fans som stod och väntade på att få autografer skrivna och ta bilder med spelarna så har landslaget sjunkit i popularitet hemma i Ryssland. Det är inte många av spelarna som sluppit undan kritik, men Andrej Arsjavin har i rollen som lagkapten fått ta extra mycket skit och inte blev det bättre av att Arsjavin hånade fans som rest till Polen för att stötta landslaget under turneringen. (http://www.svenskafans.com/europa/ryssland/Arsjavin-bor-aldrig-mer-spela-for-landslaget-447841.aspx)

Dagarna efter Rysslands uttåg så har Arsjavin pekats ut som syndabock, och det har kommit flera uppgifter om att han påverkat laguttagningar och berättat för Dick Advocaat om vilka spelare han vägrar spela tillsammans med. En av de spelarna ska ha varit Sergej Semak (mittfältare i Zenit) men Semak själv förnekar att han någonsin haft något otalt med Arsjavin.

Arsjavins hjältestatus hemma i Ryssland och Sankt Petersburg har fallit och han har nästan hängts ut som "Public enemy number 1" de senaste veckorna. Och det är därför som Zenit valt att dra sig ur förhandlingarna med Arsenal om en permanent flytt för en av klubbens största spelare genom alla tider.
Arsjavin kritiserades även av Zenits ägare, Gazprom, och det förenklade knappast affären. Arsjavin har bett om ursäkt för sitt och lagets uppträdande och enligt talksport.co.uk så hoppas Zenit på att den värsta vreden lägger sig innan transferfönstret stänger. Zenit är fortfarande Arsjavins önskade flytt, men han och hans agent har börjat se sig om efter andra alternativ och en flytt till Italien verkar troligast ifall det inte blir Sankt Petersburg.
 


Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2012-07-02 15:06:22
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare