Zenit tog tredje titeln på en månad

Zenit tog tredje titeln på en månad

Zenit säkrade sin tredje inhemska titel på kort tid när man besegrade Lokomotiv Moskva i supercupfinalen som också var den officiella starten på säsongen 2020/2021. 2-1 blev det i Moskva efter mål av Artem Dzjuba och Magomed Ozdojev.

Det rekordkorta sommaruppehållet höll i sig i c:a två veckor för Zenits del innan det var dags att sparka igång nästa säsong. Då Ryssland mer eller mindre tvingas till ett längre vinteruppehåll så har ligan ingen tid att spara utan man behövde komma igång så fort som möjligt igen efter att säsongen 2019/2020 avslutats och i fredags var det dags för Supercupfinal innan ligan sparkade igång sin nya säsong under lördagen. 

Zenit som tog hem både ligan och cupen förra säsongen fick möta Lokomotiv Moskva (tvåa i ligan) i Supercupen, vilket var en repris på förra säsongens final som Lokomotiv då vann med 3-2. Det här var f.ö Lokomotivs fjärde raka framträdande i turneringen. 
Spelschemat under sommaren var intensivt och det kommer att fortsätta vara tätt med matcher för Zenits del under hösten. Men det verkade inte vara några problem med formen i fredags då Semak kunde mönsta i princip sitt starkaste lag och inte behövde göra några byten innan den 80:e minuten. Innan dess hade Zenit visat prov på effektivitet och gjort både 1 och 2-0 genom Dzjuba och Ozdojev. Först när Douglas Santos slog ett perfekt inlägg från vänster som Dzjuba nickade in i den 14:e minuten och sen när Ozdojev dundrade in 2-0 från distans i den 69:e. Lokomotiv replikerade snabbt med mål av Corluka och Lokomotiv var långa stunder det bättre laget och hade tillräckligt med målchanser för att förtjäna ett bättre resultat. 

Men Zenit höll i sin ledning och efter Lokomotivs reducering var det inte några särskilda farligheter kring Zenits mål. Mest noterbart i startelvan var att Dejan Lovren gjorde sin debut och att Zenit startade med sju utländska spelare, vilket numera är tillåtet efter att ligan gjort om reglerna kring utländska spelare. Lagen får registrera max åtta utländska spelare i sin trupp men det finns ingen begränsning på hur många av dem som får vara på planen samtidigt. Regeländringen har gjort så att Zenit i dagarna skickade sin argentinska mittback, Emmanuel Mammana, till Sotji på lån för säsongen 2020/2021. 

Ligaspelet sparkar Zenit igång på tisdag då man möter nykomlingen Rotor sen är det i princip match var tredje dag innan landslagsuppehållet i början på September. 

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2020-08-08 23:47:40
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare