GAIS vann första kvalmatchen

GAIS besegrade Landskrona i den första kvalmatchen till allsvenskan 2006. GAIS rivstartade med att göra två mål redan efter drygt 20 minuter. Landskrona reducerade i slutminuten.

Gais ställde upp med en offensiv uppställning i onsdagens kvalmatch mot Landskrona BoIS. För första gången i år tog Hasse Blomqvist plats från start. Hasse spelade på högerkanten och förpassade matchhjälten från Väsbymatchen, Thomas Heed, till bänken. Roland Nilsson var tillbaka efter familjeproblem och startade på vänsterbacken. Den snart 42-åriga veteranen var stundtals lysande och gjorde en riktigt bra match.

Hemmalaget öppnade matchen bäst och tog ledningen på hörna efter sex minuter. Mittfältaren Fredrik Lundgren tog vara på en retur och skickade upp 1-0 i nättaket bakom Jonas Sandqvist i gästernas mål. En kvart senare kunde Hasse Blomqvist öka på ledningen till 2-0 efter en solouppvisning som slutade med ett välplacerat vänsterskott. Gais förde spelet i resten av den första halvleken och var nära att öka på sin ledning både en och två gånger, men laget fick nöja sig med en 2-0-ledning i paus.

I den andra halvleken fick Landskrona BoIS igång spelet och satsade vilt framåt. Gais såg trötta ut och fler spelare fick krampkänningar. Men bortalagets spelövertag genererade få riktigt bra målchanser och det var först i matchens slutskede som BoIS fick till ett tryck mot hemmalagets mål.

Efter en hörna i matchens sista ordinarie minut gick bollen ut till Kevin Amuneke som fick till en kanonträff. Bollen seglade över Dime Jankulovski och gick via ribban in i mål. Gästerna pressade på under de sista övertidsminuterna men Gais kunde hålla emot och vann till slut matchen med 2-1.

Slutresultatet öppnar för en spännande retur i Landskrona på söndag. Gais har ett gynnsamt utgångsläge, men kan inte slappna av. Landskronas reducering på Gamla Ullevi gör att laget blir kvar i allsvenskan om man vinner matchen med 1-0.

Klockan 16.10 på söndag fortsätter kvalrysaren.

Gais:
Dime Jankulovski, Roland Nilsson (77), Mattias Östberg, Bobbie Friberg da Cruz, Stefan Vennberg, Daniel Nicklasson (82), Fredrik Lundgren, Hans Blomqvist (58), Magnus Jacobsson, Mathias Gravem, Wilton Figuiredo.

Inbytta: Thomas Heed (58), Martin Dohlsten (77) och Kwame Amoateng (82).

Landskrona:
Jonas Sandqvist, Karl Corneliusson, Johnny Lundberg, Pontus Segerström, Antti Okkonen, Håkan Söderstjerna (46), Valetino Lai, Kevin Amuneke, André Schei Lindbaeck (71), Anders Friberg, Morten Avnskjold.

Inbytta: Andreas Yngvesson (46) och Johan Andersson (71).

Publik: 7 606