Domarskandal och blombud

Rosor är röda, polissirener är blå. Hur länge ska det här få pågå innan Strömbergsson måste AVGÅ?

Jag tillhör en av de som inte gärna skyller på domaren i första taget. Men det här var nog bland det värsta jag sett i domarväg sedan Chelsea blev rånade på en CL-titel av norrbaggen Henning Övrebö. Frågan är om inte Strömbergsson tar sig in på någon form av topplista över Sveriges sämsta aktiva domare? Tätt följd utav Klitte. En merit i sig då den här listan måste vara löpmeter lång när vi snackar den svenska domarkåren och dess inkompetens.
Så, hur länge ska det här få pågå?

Solen sken över Gamla Ullevi när Atleterna tryckte på gasen och gjorde i princip allting rätt – förutom att få bollen i nät under de första 45 minuterna.

Sedan kom situation nummer 1.

Richard Friday rycker sig fri i J-Södras straffområde och får, vad man ser så väl på plats som på bilder i efterhand, målvaktens båda handskar över vristerna. Visst, han förstärker, precis som varenda j*vla fotbollsspelare tyvärr gör i denna typ av händelser och får straff i 99% utav fallen när händerna är framme och stoppar spelaren i fråga i farten.
”Hellre fria än fälla” brukar man säga. Absolut. Gör för guds skull bara det isåfall. Hade inte Strömbergsson varit ambivalent och haft ett större behov av att synas än de högljudda killarna i första ring – så hade han kunnat peka inspark och släppa hela grejen. Men icke. Istället väljer han, som redan innan detta tappat matchen, att dra upp det andra gula och Friday, som i mening varit fenomenal, får syna det röda och kliva av banan.

Banan, som också är namnet på en frukt som vi ska titta lite närmre på lite längre ner i denna text.

Så var det dags för andra halvlek som även den domineras av hemmalaget. Trots att vi är en man nere ser det ut som det likväl hade kunnat vara tvärtom. Gästerna har knappt en tillstymmelse till ordnat anfallsspel och när de väl tar sig in i den sista tredjedelen avfärdar gubbarna dem snabbt. Lagets bästa spelare är den inbytte andrekeepern och det säger ju ganska mycket om skitlaget från bibelbältet.

Kanske bad de till högre makter eller något för från ingenstans, knappt ett halvläge, sitter 0-1an i den 89:e minuten. Ridå.

Men det var inte slut på eländet där. GAIS viker inte ner sig och trycker på för en kvittering. En lång frispark dimper ner mellan målvakt och Beckman. Som får två nya vantar, knutna som boxningshandskar, över huvudet. Detta följt utav en axel som ser ut att ge honom en whiplashskada från riksväg 40, norrgående riktning.

Straff? Nä.

Utan att vara det minsta insatt i ämnet SvFF’s elitdomare i allmänhet eller deras arbetsgivarpolicy i synnerhet – ställer jag mig extremt frågvis till hur han ens får döma på någon form av elitnivå. Absolut, hela jävla kåren är ju Tutti Frutti från Wish. Men vem tillåter en domare som bevisligen sagt ”Ställ dig i mål så de får kasta bananer på dig” till en svart målvakt, är ju helt j*vla sinnessjukt?

Gårdagens såväl ris som ROS ger jag därför till rasisten, Sveriges sämsta domare, bananen i pyjamas, Martin Strömbergsson.