1/5 Stor genomgång av Landskrona BoIS trupp 2023: Målvakterna

1/5 Stor genomgång av Landskrona BoIS trupp 2023: Målvakterna

Den här serien av texter kommer att behandla och beskriva den trupp Landskrona BoIS har till förfogande när säsongen 2023 nu äntligen ska inledas. Genomgången kommer i tur och ordning att behandla: målvakterna, mittbackarna, ytterspringarna, innermittfältarna och slutligen ytteranfallarna och anfallarna. Vi börjar med målvakterna.

I tur och ordning kommer denna serie texter, totalt fem stycken, att gå igenom respektive lagdel och spelarna i den. Ambitionen är att betyg ska sättas på respektive spelare och sedan sammanfattningsvis på respektive lagdel. Notera gärna att dessa betyg är satta utefter nuvarande kapacitet och inte efter potential. Håller ni med eller är jag fel ute? Tyck gärna till!

Betygsskalan:
+++++: Allsvensk klass
++++: Mycket bra
+++: Bra
++: Godkänd
+: Oprövad/för dålig


Målvakterna:

Amr Kaddoura
Trotjänaren som har spelat i sitt Landskrona BoIS sedan han var sex år gammal kommer återigen att göra förstatröjan till sin. Amr har sina förtjänster i spelet med fötterna där han är väldigt viktig för det spelsätt som BoIS bedriver. Amr är också väldigt viktig när BoIS står högt med sin backlinje då han inte är rädd för att agera libero och komma ut och avstyra bollar bakom backlinjen. Kan göra heltokiga räddningar. Fortfarande inte helt trygg i luftrummet vid inlägg och hörnor, vilket sänker totalbetyget.
Betyg: +++

Svante Hildeman
Supporterfavoriten Svante Hildeman har den otacksamma uppgiften att tampas med trotjänaren Amr Kaddoura om speltid. Det gör Svante med den äran och utan att klaga. Fick chansen ett par gånger under säsongen 2021 men fick inte speltid alls i Superettan ifjol. Sett helt okej ut på försäsongen och om Amr inte är spelbar eller har en svacka är jag inte orolig för att Svante ska gå in och göra ett habilt jobb. Svåranalyserad eftersom han spelat så lite i randigt, kan vara förtjänt av ett högre betyg.
Betyg: ++

Hampus Pauli
Oprövad på den här nivån, har inte heller fått chansen under försäsongen vilket tyder på att han på allvar inte kommer konkurrera med Amr och Svante om speltiden.
Betyg: +

Lagdelen:
En av de svagaste lagdelarna som BoIS besitter. Ingen skugga över Amr och Svante, de är absolut habila på den här nivån utan att för den sakens skull ”glänsa”. Amr kan göra helt tokiga räddningar och var en av klubbens bästa spelare ifjol. Jag tyckte mig se att han tagit flera steg under fjolsäsongen där han kändes mer lugn, trygg och stabil. Spelet i luftrummet är dock fortsatt ett bekymmer. Vad gäller Svante kan det inte finnas några tvivel om att det var en bra målvakt som plockades in till säsongen 2021, som troligen är förtjänt av mer än en tvåa. Jag har dock svårt att se att två säsonger av lite speltid inte ska påverka en spelares kapacitet, återstår för Svante att motbevisa mig. Pauli är helt oprövad.
Betyg: ++
 

Carl Åhlander@callegrabben2023-03-31 10:00:00
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan