Don´t look back in anger

En "snabbkrönika" om Eklunds hemkomst och så kontras HIF E-Zine efter sin lilla snyft&svin-krönika. Det är helt ok att skoja om HIF´s ekonomi slår BoISare fast

"Don´t look back in anger" är en av de låtar jag gillar mest och så kan man väl hoppas att det är mellan Eklund och BoIS. Jag personligen är svag för spelare som visar hjärta för klubben de representerar och därför glädjer det mig att Mattias Eklund fortsätter i BoIS åtminstone en säsong till. Han kom som ett "svin", men visade snabbt att han ville placera sin lojalitet i BoIS och det gör att han för evigt är BoISare. Visst ska det erkännas att Mattias var långt ifrån en plats i HIF då när det begav sig, men för BoIS blev han en fin förstärkning. Mattias var med och tog upp oss ur skiten (tvåan) och året därpå tog BoIS en överraskande kvalplats till Allsvenskan, men föll rättvist mot Trelleborg.

Sedan dess har Mattias utvecklats enormt och har kvalitéer som: Målgörare, framspelare, kämpe och i viss mån är han en ganska duktig målsumpare också. Han har vid upprepande tillfällen visat att han ger blanka fan i hur det går för honom individuellt och ser hellre att laget når framgång. Även fansen gillar honom och de som har mage att kritisera klubben för att ta tillbaka Eklund har nog blivit fartblinda av styrelsens imponerande köplusta i höst/vinter. Vi är ingen "storklubb" som kan värva dyra spelare för varken egna eller andras gryn. Det är bättre att ha spelare som känner för klubben än en massa pengakåta parasiter som skiter i om vi förlorar eller gör bort sig/oss i derbymatcher. Jag tycker att det är en värvning som talar om vad BoIS står för: Hjärta!

Sedan kan jag inte låta bli att le åt journalisten Mikael Martinsson på Hallands Nyheter som legat och eggat upp sig i sina Falkenberg-sängkläder och drömt om Eklund i den gula dressen. Visst är det tufft att missa en bra spelare, men så är spelets regler. Han spyr galla över Landskrona BoIS och man behöver inte leta mellan raderna för att lokalisera frustrationen och hatet för att BoIS förlängde Eklunds kontrakt. Men jag är inte förbannad på honom för att han är arg över den uteblivna affären utan tycker det förståelig att han är lite sur. Sedan är det smått komiskt att han önskar att BoIS trillar ur Allsvenskan för vad hjälper det Falkenberg? Dom hade fått fem hårda långt uppstuckna 2005, OM FFF klarar av att stanna kvar vill säga.

Journalister är ett konstigt släkte eller hur? Antingen gillar man dem eller så hatar man dem. Efter en snabb titt in hos grannarna HIF E-Zine så ser man att Mats Olsson och Lasse Anrell inte står högt i kurs hos dem. Olsson skojade att Helsingborgs Kommun inte har råd att salta gatan där hans gamla mor bor p.g.a. de har värvat spelare till HIF och det fick fansen att gå i taket. Personligen tyckte jag, ja ni vet vad jag tycker! Anrell är en annan som ständigt kan reta gallfeber på vem som helst, men han har en poäng i detta om HIF. Istället för att man vaknar upp och lever i verkligheten: Det finns fler journalister än de på lokaltidningen som får lov att skriva och ha åsikter om HIF. Det finns just en som är en rolig prick att läsa, trots att man håller på BoIS. Varje gång det går bra för "di röe" är det Europa nästa! Förlorar man är man inte vatten värd i den röda klänningen och kritiken kan vara ganska vass. Dock är kritiken egentligen som en utskällning av mamma om man nallat av kakburken: Han älskar dem ändå!

Jag såg en rolig affisch som Gnaget Hockey tryckt upp inför ett derby mot Bajen i SuperAllsvenskan. Det var en tekningssituation där Bajarens byxor åk ner en bit och han blottade ett par stringtrosor och då började gnället igen! "Kvinnoförnedrande", skrev någon. "Underbart", tänkte någon sugen stackare. Att man kan tycka är sin sak, men det får inte gå till överdrift. Man kan ifrågasätta olika typer av moraliska övertramp, men detta var inte ett skämt i -60 miljonerklassen. Då kan man börja skrika förnedrande om man är normal och gapa underbart om man inte är det...

Man får inte jämföra BoIS med Oasis är en del av det vi har lärt oss idag. Man får inte skoja om ekonomiska bekymmer i heller. Man får inte lov att skriva HeIF och det gör jag inte längre, eller så lite jag kan. Jag hade så smått börjat blicka framåt och sett mellan fingrarna när våra grannar skojat till det, men nu får man ta fram linjalen och rappa dem över nagelbanden ett par gånger. Detta är ju det som det handlar om: Ge och ta! Personligen (utan att doppa min tunga i Anders Sjölins gömställe) tycker jag det är kul att läsa Anders krönikor, men jag har inte samma åsikter som honom. Det behöver inte utmynna i fysiskt våld utan vi ger varandra kängor via tangentbordet istället. Kanske vi t o m skulle kunna dricka "en kall" på "Cardan" och prata fotboll UTAN att bli ovänner.

Ett utdrag ur Wonderwall:

Today is gonna be the day
That they're gonna throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you gotta do
I don't believe that anybody
Feels the way I do about you now


Ganska passande va?

Vissa delar av denna simpla krönika läses med fördel med glimten i ögat! Sedan är det så: HIFare vill läsa när BoISare skriver om deras klubb för att bli lite skogstokiga!

Redigerad med hänsyn till personer som inte vill ha sitt namn med i texten.

Björn Jeppsson2004-02-05 15:03:00

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan