Silly Season 07/08 - Islänningen ej aktuell

Uppdateringar i rött.

Nyförvärv:
Levon Pachajyan, FC Pjunik (Armenien)
Armenisk landslagsman med 19 A-landskamper på listan. Utsågs till Armeniens bästa fotbollsspelare 2007. Ser mer på "rykten in".

Markus Halsti, HJK Helsinfors (Finland)
En riktig intressant värvning. Han är 23 år gammal och spelade mycket i finska U21-landslaget för ett par år sedan. Han ses som Sami Hyypiäs efterträdare i det finska A-landslaget. Han har dock inte spelat någon A-landskamp för Finland ännu bland annat pga skador. Det var för övrigt Finlands coach Roy Hodgson som tipsade GAIS om Halsti. Han provspelde för Atalanta 2006 men det blev inget kontrakt pga för hög prislapp. Även Leeds, IK Start och några danska klubbar har jagat 23-åringen men Halsti valde GAIS. 
Halsti kommer som "Bosman" till GAIS. Han är 185 cm lång och väger 82 kilo.

Daniel Morais Reis, America FC (Brasilien)
21-åringen kommer närmast ifrån den brasilianska andradivisionen. Daniel är 180 cm och väger 80 kilo. Enligt rapporter så ska det vara en riktig måltjuv. Han har skrivit på ett kontrakt som löper över fyra år, alltså till 2012.

Björn Andersson, Qviding
25-åringen är 191 cm och väger 90 kg. Andersson är stor och stark och är mycket bra på huvudet. Mittbacken är även målfarlig.
- Det är en intressant spelare med stor potential, säger Magnus Sköldmark om Björn Andersson. Andersson har även blivit kontaktad av schweiziska klubben Grasshoppers.
Kontraktet sträcker sig till 2010.

Matti Demegård, Assisterande tränare, ÖIS
Matti kommer att vara mer inriktad på den fysiska träningen. Matti Demegård är utbildad som sjukgymnast och har bland annat jobbat i Örgryte IS både som sjukgymnast och assisterande tränare med ansvar för fysbiten. Är även sjukgymnast för Damlandslaget.

Patrik Johansson, Assisterande tränare, Landskrona BOIS
Så blev det då Patrik Johansson som fick ta över efter Hans Gren. Patrik kommer att vara assisterande tränare. Han beskrivs som en lugn och harmonisk person. Han tycker att det kommer bli en utmaning att komma till GAIS. Han kommer att få en övernattnings-lägenhet i Göteborg samtidigt som familjen bor kvar i Landskrona. Läs som vanligt mer på GAIS.se

Tommy Lycén, Mittfältare, Brommapojkarna
Och så blev GAIS första nyförvärv (spelare) Tommy Lycén. Han spelade väldigt bra i ÖIS under hösten och har nu fått chansen i GAIS. Tränare Magnus Pehrsson säger att det är en spelare som han har följt i två år och som har alla möjligheter att etablera sig i Allsvenskan. Han är född 1981 och är offensiv, han är bäst på kanten. Läs mer på GAIS officiella hemsida GAIS.se. 

Magnus Pehrsson, Tränare
Ny tränare i GAIS är Magnus Pehrsson. Endast 31 år men har ändå hunnit med att träna både Åtvidaberg och Sirius. Magnus Pehrsson förde upp Sirius i Superettan år 2006. Lite oerfaren, men det känns ändå helt rätt. 

Förluster: 

Martin Dohlsten, mittfältare (ÖIS)
Så lämnade han till slut. Killen med det stora GAIS-hjärtat. Han är en kille som alltid ger allt. Kommer nog passa i Superettan med sitt hårda spel. Killar som Martin behövs alltid i ett lag. Vi kommer sakna hur du alltid tackade klacken längst Martin, tack för allt.

Roland Nilsson, tränare (Malmö)
Och så gick Roland Nilsson till Malmö FF efter några år som tränare i GAIS. Roland har gjort ett bra jobb men nog kändes det som att det är rätt tid för en flytt. 

Hans Gren, assisterande tränare (Malmö)
Hänger med Roland Nilsson till Malmö. 

Mattias Östberg, försvarare (Häcken)
Kom inte överens om nytt kontrakt med GAIS. Han har gjort det bra under sin tid i GAIS och han kommer att saknas. Gjorde alltid allt för laget och supportrarna. 

Anton Holmberg, anfallare (Örgryte)
Stack redan innan säsongens slut. Hårt drabbad av skador och fick spendera den mesta tiden på bänken. 

Tobias Holmqvist, anfallare (åter till Helsingborg)
Fick spela mycket i GAIS men gjorde trots det endast ett mål. Var trots sin längd vek. GAIS ville, faktiskt, behålla honom men han valde att återvända till sin favoritklubb. 

Rykten, in: 
Viktor Bjarki Arnarsson (Lilleströn, Norge)
4 Februari: Islänningen provspelade igår med GAIS mot Bröndby och gjorde en knapp god insats. Han spelade som "tia" och fick inte ut så mycket av sitt offensiva spel. 
Arnarsson spelade med det holländska laget TOP Oss i fyra år innan han hamnade i Lilleström ifjol. Men precis innan säsongen drog islänningen på sig en skada och har aldrig lyckats ta en plats i Lilleström.
5 Februari: Arnarsson får inget kontrakt med GAIS.

Levon Pachajyan (FC Pjunik, Armenien)
15 Januari: Det har gått ett jäkla rykte om att en armenisk landslagsspelare är aktuell för GAIS. Har utsetts till Armeniens bästa spelare någon gång... Ryktas att han är på väg till Göteborg för att skriva på ett 5-årskontrakt. Vete fan om jag tror på det men jag skriver det i alla fall......
17 Januari: Nu tror jag faktiskt att rykterna är sanna om Pachajyan. Den landslagsmeriterade mittfältaren sägs att komma på provspel nästa vecka. Magnus Sköldmark kommenterar inte ryktet.
21 Januari: Allt fler rykten säger att armenien är klar för GAIS. 
21 Januari forts: Nu sägs det att den armeniske landslagsmannen har gått igenom en läkarundersökning idag och skrivit på ett 4-årskontrakt. Jag vågar inte säga att han 100% klar men det känns som att han är klar.
22 Januari: Armeniern är klar för fyra år.

Andreas Eriksson mittfältare (Sirius)
Ex-Gnagaren är ett hett namn bland några allsvenska klubbar och även några utländska klubbar.
17 Januari: Mittfältaren kommer att bestämma sig om han stannar i Sirius eller om han hamnar i Allsvenskan senast nästa vecka. GAIS och GIF Sundsvall är de hetaste alternativen.
30 Januari: Eriksson stannar i Sirius. Trots intresse från både GAIS och GIF Sundsvall så stannar mittfältaren i Sirius.

Markus Holsti, mittback (HJK Helsingfors) 
På provträning, beslut angående kontrakt tas inom någon vecka. Ska vara just utanför den Finska landslagstruppen. Beskrivs enligt GAIS hemsida som en spelande mittback. Bofast i U21 Landslaget. Skrev på för GAIS!

Sebastian Sorsa mittfältare, (HJK Helsingfors) 
Är, precis som Holsti, på provträning. Ska också vara just utanför den Finska landslagstruppen. Kvick yttermittfältare som är duktig en mot en.  Han skrev på ett kontrakt med Leeds. Sorsa var för dyr för GAIS.

Mattias Gudmundsson, mittfältare (Hafnafjordur) 


Alexander Axén (assisterande tränare)
Ska vara ett av de aktuella namnen till posten som assisterande tränare. Skrev på för Örebro.

Rykten, ut 
Johan Friberg José da Cruz
Efter begränsat med speltid 2007 så kan Bobbies bror vara på väg bort. Spekuleras om lån.
7 Januari: Nu är det till 95% klart att Bobbies brorsa Johan sticker från GAIS också. Han säger själv att han behöver mer speltid.

Pontus Johannesson
Har bara spelat i B-laget sedan han kom ifrån Åsebro.

Kwame Amoateng
Utlånad säsongen 2007 och är på väg att lämna, antingen lån eller försäljning.

Johann Gudmundsson
Mycket talar för att islänningen är på väg bort. Yttermittfältaren, som brukar spela på vänsterkanten, gjorde en bra säsong senast. Men när GAIS värvade Lycén, och när man redan har Wanderson på vänsterkanten, så ser en plats i startelvan långt borta för islänningen. ÖIS är ett hett namn för 30-åringen.

Bobbie Friberg José da Cruz 
Nu skrivs det mycket om att Bobbie kan tänka sig att spela för en annan klubb i allsvenskan. Han säger till fotbollsbloggen.se att dom har knappt pratat om något kontrakt.
Bobbie kommer antagligen att lämna GAIS. Troligen för en utländsk klubb, får vi hoppas.
7 Januari: Bobbie kan vara på väg till tyska Bundesliga och då till Hertha Berlin. Han ska åka på träningsläger med laget idag, som för övrigt är i Kanarieöarna. Även tyska ligasexan Karlsruhe är med i leken.
22 Januari: Hertha Berlin nobbar Bobbie och Bobbie kan tänka sig att stanna kvar i GAIS.

Anatoli Ponomarev
Kommer troligen att lånas ut igen (lånades ut till Öster ifjol). Är just nu hos en klubb i Azerbajdzjan.
13 Januari: Lånas ut till FC Baku hela 2008.
-

Förhandlar om nytt/förlängt kontrakt:













































































Simon/Tobias2008-02-05 20:21:00

Fler artiklar om GAIS