Guldskölden - nomineringar: Årets Expertkommentator

Guldskölden - nomineringar: Årets Expertkommentator

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi i fjol priset GuldSkölden. Då tog Lasse Granqvist jackpot med hela fyra titlar. Nu är det dags för årets tävling och precis som i fjol är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.
Rösta på din favorit här:
http://www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Här de fem nominerade i kategorin - Årets Expertkommentator:


Glenn Strömberg, SVT/Viasat
Efter att ha varit den statliga televisionen trogen sedan 1996 tog Glenn klivet över till Viasat i år. Inte alls oväntat då SVT:s fotbollsutbud varit oerhört magert.  Har vunnit flera utmärkelser som bäste experttyckare och nu blir det mer av Glenn i rutan då han bland annat kommer att göra Champions League. Har en förmåga att sitta tyst långa stunder för att sedan komma med en klarsynt analys.


Jens Fjellström, Canal+
Den före detta Djurgården- och Malmö FF-mittfältaren är en mycket populär expert i Canal+ och jobbar nästan uteslutade i samband med matcher i allsvenskan och Premier League och bjuder ofta tittarna på knivskarpa analyser. Lånades in av TV4 till sommarens EM-slutspel och var lika briljant som alltid.


Anders Adamson, Eurosport
Tillsammans med radarpartner Vacchi gör Adamson Eurosports sändningar från Tour de France till magiska upplevelser. Blandar sitt enorma kunnande med en skön humoristisk ådra vilket tittarna lärt sig uppskatta. 


Pontus Kåmark
Den före detta VSK-, IFK-, Leicester- och AIK-spelaren har blivit en mycket uppskattad expertkommentator i TV4 där han främst arbetar i samband med svenska matcher (för både damer och herrar). Efter att ha varit ifrågasatt i början av sin tid som expert har Pontus lyft sig flera snäpp och är nu en av de allra mest populära.


Niklas Wikegård, SVT
Den mycket frispråkige Niklas Wikegård har sedan några år tillbaka agerat som expertkommentator i SVT:s hockeysändningar. Har mer än en gång glömt sin roll och skriker direktiv, till många åhörares uppskattning, åt spelarna från kommentatorsbåset.

Platserna närmast final:
6. Olof Lundh, TV4
7. Glenn Hysén, Viasat
8. Bosse Petersson, Viasat
9. Johan Mjällby, Viasat
10. Ralf Edström, Radiosporten


Så här kommer årets tävling att gå till:

Steg 1 - Nominering 27 oktober - 9 november
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.

Steg 2 - Omröstning 12 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 - Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa Sportkommentator (TV/radio)
2. Sveriges bästa Expertkommentator (TV/Radio)
3. Sveriges bästa Programledare/studioankare
4. Sveriges bästa Krönikör
5. Sveriges bästa Sportbloggare
6. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier

SvenskaFans.comMarcusAvenbrand2008-11-12 12:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans