Sammanfattning av Superettans 22:a omgången

Den 22:a omgången av Superettan sågs av bara 9213 personer. Hemmalagen gjorde 14-mål, och det gjordes sammanlagt 23-mål. Det blev fyra hemmasegrar och två bortasegrar i den 22:a omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 22:a omgång.

VÄSBY –LJUNGSKILE 2-1
Väsby tog en mycket viktigt seger i bottenstriden, när man på hemmaplan besegrade Ljungskile.
Väsby tog ledningen i den 27:e minuten. Viktor Lundberg fick på en kanonträff från 30 meter, och bollen satt till höger om målvakten. Tre minuter senare kvitterade Ljungskile. Efter en hörna nickade Etchu Tebe in kvitteringen. Efter det var Väsby något bättre och skapade en del chanser. I halvlekens sista minut gav Admir Čatović hemmalaget ledningen. Det målet blev matchens sista. I och med segern passerade Väsby, Ljungskile i tabellen.

ÅTVIDABERG –FALKENBERG 0-3
Åtvidaberg förlorade viktiga poäng i toppstriden, när man på hemmaplan föll mot Falkenberg. Åtvidaberg skapade massvis med chanser i den första halvleken, men laget var innefiktivt. Falkenberg gjorde en taktiskt mycket bra match. Laget backade hem och väntade på lägen. I den 71:a minuten gjorde Robin Ganemyr matchens första mål. Ganemyr sköt från distans, och överlistade hemmamålvakten. Efter det tappade Åtvidaberg sitt spel, och åtta minuter senare ökade David Svensson på till 0-2. Samme Svensson fastställde slutresultatet sex minuter från slutet. I och med segern hakade FFF på toppstriden på allsvar. Man är efter den här omgången bara tre poäng efter Åtvidaberg.

ÄNGELHOLM –MJÄLLBY 0-0
Ängelholm tog poäng av serieledande Mjällby. Matchen slutade mållöst trots att båda laget hade ett antal frilägen. Hemmamålvakten räddade tre frilägen som bortalaget skapade. Även Mattias Asper i MAIF-målet svarade för ett par riktigt svettiga räddningar.

SIRIUS –ASSYRISKA 5-0
Bottenlaget Sirius krossade Assyriska på hemmaplan. Assyriska började matchen bra, och hade en hel del boll. Laget kom dock inte till några farliga avslut. I slutminuten av den första halvleken slog Pierrre Gallo en frispark, som Gustav Segerström nickade in. I den andra halvleken tog hemmalaget över matchen totalt. Fem minuter in den andra halvleken ökade Shpetim Hasani på till 2-0. Tre minuter senare small det igen bakom Assyriskas målvakt, och även den här gången var det Shpetim Hasani som gjorde målet. I den 67:e minuten gjorde Assyriskas Lamin Conateh mål, men i fel bur. Pierre Gallo fastställde slutresultatet i den 76:e minuten, och det på straff.

QVIDING –SUNDSVALL 1-1
Den första halvleken var jämn och det skapades få klara målchanser. Båda lagen såg till att ligga rätt i försvaret och inte släppta till något. I slutet av den första halvleken tog Sundsvall ledningen genom Daniel Sliper. Den andra halvleken blev mer öppet än det första. I den 55:e minuten kvitterade hemmalaget genom Fredrik Holmberg. Efter målet skapades chanser åt båda håll, men matchen slutade 1-1. Sundsvall missade chansen att ta sig förbi Åtvidaberg, och ligger nu bara en poäng efter.

TROLLHÄTTAN –J-SÖDRA 1-0
J-Södra började matchen bäst, men hemmalaget spelade upp sig allt eftersom den första halvleken gick. Båda lagen skapade chanser, men det var först på stopptid som det första målet kom. I den 93:e minuten kom bollen till Darko Matijević, som blev matchvinnaren. Det var tre viktiga poäng för Trollhättan i bottenstriden.

VASALUND –NORRKÖPING 4-2
Vasalund inledde den första halvleken piggt och man fick utdelning på en hörna redan efter 3:e minuter genom Thomas Carlsson. Sedan tog det bara ytterligare sex minuter innan Özgur Yasar kunde göra 2-0. Efter den chockstarten försökte Norrköping trycka på men Vasalund spelade bra och släppte inte till något. Efter 37 minuters spel var det dags igen och på en snabb spelvändning så friställde Martin Andersson, Özgur Yasar som kunde rulla in 3-0 och sitt andra mål för kvällen.

Sedan förväntade sig alla att Norrköping skulle sätt full fart i andra men Vasalund fortsatte att spela klokt och släppte inget bakåt. I den 60:e minuten fick Norrköping straff, som Petru Racu säkert slog in. Direkt på avspark vann Norrköping bollen och Stefan Thordarsson frispelade Christstofer Telo som kunde göra 3-2. Det var 31 sekunder mellan målen. Men Vasalund samlade ihop sig och spelet jämnade ut sig, trots att Norrköping försökte nå en kvittering, så är det Vasalund som har dom bästa chanserna. På en av flera kontringar på slutet kunde sedan Thomas Carlsson avgöra matchen med sitt andra mål.

SYRIANSKA –LANDSKRONA 1-2
Landskrona tog tre poäng när man på bortaplan besegrade Syrianska. Den första halvleken var jämn, och välspelad historia. BoIS tog ledningen i den 10:e minuten. Babis Stefanidis slog ett bra inlägg, som Alexander Zaim bredsidade in vid den bortre stolpen. BoIS drog på sig många frisparkar kring det egna straffområdet. I den 38:e minuten kvitterade hemmalaget genom Joakim Hagernäs, efter just en frispark. 1-1 stod sig halvleken ut. I den 53:e minuten gav Pär Cederqvist BoIS ledningen på nytt. Efter det tog hemmalaget över spelet, och skapade en del vassa chanser. Peter Karlsson i BoIS målet gjorde ett par kanon räddningar, och såg till att BoIS tog med sig alla poäng hem.