Sammanfattning av Superettans 25:e omgång

Örgryte – Sundsvall 0-0
Örgryte spelade återigen oavgjort. Det var hemmalaget som var det spelförande laget, men man lyckades inte förvalta någon av dem chanserna som man skapade. I den 34:e minuten nådde en boll fram till Adam Eriksson som styrde bollen mot mål. Det hela slutade att bollen dansade på mållinjen innan den gick till inkast.  Sundsvalls bästa målchans stod inhopparen Alieu Jagne för. Ett snabbt högerskott höll på att resultera i segermålet men bollen rann just utanför stolpen. Båda lagen tappade viktiga poäng i toppstriden.

Syrianska – Nörrköping 2-0
Syrianska tog tre mycket viktiga poäng i toppmötet med Norrköping. Norrköping var det bättre laget i den första halvleken, men några mål bjöd inte storpubliken på i den första halvleken. Hemmalaget kom bättre in i matchen i den andra och avgörandet kom i slutminuterna. Hemmalaget var nära att ta ledningen med två minuter kvar, när Denis Velic slog en frispark i ribban. Minuten efter det fick hemmalaget en straff, som Peter Ijeh förvaltade iskallt. På stopptid spelade Velic fram Nahir Oyal som tog sig igenom och sköt in slutresultatet. Det här var hemmalagets fjärde raka seger.

Ljungskile – Assyriska 2-0
Assyriska åkte på en tung förlust på bortaplan mot Ljungskile. Hemmalaget skapade det mesta och det bästa under den första halvleken. I den 20:e minuten tog man ledningen genom Johan Patriksson. Gabriel Altemark-Vanneryr tog sig runt på kanten och spelade in bollen till Patriksson som skarvade in ledningsmålet. Nio minuter senare ökade Altemark-Vanneryr på till 2-0. Assyriska var inte ofarligt, men lyckades inte utnyttja de chanser man skapade. I den andra halvleken försökte Assyriska lyfta upp spelet, men hemmalaget spelade bra och kontrollerade matchen ganska enkelt.

Falkenberg – Ängelholm 3-1
Falkenberg tog sin fjärde raka seger, när man på hemmaplan vände underläge 0-1 till seger 3-1 mot Ängelholm. Bortalaget började matchen bäst och tog rättvist ledningen i den 10:e minuten. Jacob Augutsson höll sig framme och tryckte in 0-1 från nära håll. I den 20:e minuten kvitterade hemmalaget. Stefan Rodevåg spelade fram Robin Ganemyr som tryckte in kvitteringen. Båda lagen skapade chanser i den andra halvleken. Det var dock hemmalaget som gjorde målen. Rodevåg låg bakom hemmalagets ledningsmål, när han spelade fram Erik Johansson som sköt in 2-1 i den 60:e minuten. Ängelholm jagade en kvittering och det var nära några gånger. I den 90:e minuten fastställde Tobias Nilsson slutresultatet. Där med klev Falkenberg på säkrare mark i tabellen.

Väsby – Hammarby 3-1
Hammarby går fortsatt tungt i Superettan. I den här omgången gjorde man en platt match mot Väsby på bortaplan. Hemmalaget tog ledningen genom Magnus Eriksson efter drygt en halvtimme spel. Fyra minuter in i den andra halvlken ökade Mikael Wentzel på till 2-0 för hemmalaget efter bedrövligt försvarsspel av Hammarby. Linus Hallenius reducerade för Hammarby i den 51:a minuten. Alagie Soseh nickade in 3-1 för hemmalaget i den 71:a minuten och det blev även slutresultatet i den här matchen. Där med är det klart att Hammarby inte kommer att blanda sig i toppstriden.

Degerfors – Brage 1-0
Degerfors besegrade Brage på hemmaplan med uddamålet. Inledningen av matchen bjöd inte på någon vidare på bra spel. Hemmalaget tog tag i det hela efter en kvart. Det skapades få klara chanser i den första halvleken som slutade mållöst. Matchen enda mål kom i den 78:e minuten och det var Patrik Samuelsson som blev stor matchvinnare för hemmalaget.

Landskrona – Trollhättan 3-0
Landskrona tog tre viktiga poäng på hemmaplan och efter seger mot Trollhättan hakade man på toppstriden. Hemmalaget började bäst och i den 21:a minuten gav Fredrik Olsson hemmalaget ledningen. Efter målet var BoIS klart det bättre laget och med åtta minuter kvar av den första halvleken ökade Fredrik Svanbäck på till 2-0. I den 58:e minuten fastställde Amethyst Bradley Raleni slutresultatet. Nu är Landskrona bara två poäng från en kvalplats.

Öster – J-Södra 1-1
Öster och J-Södra spelade oavgjort i Smålandsderbyt. Öster inledde matchen bäst genom ett aggressivt spel. Mario Vasilj gav hemmalaget ledningen i den 13:e minuten. I andra halvlek spelade J-Södra upp sig och var det lite mer bollförande laget, dock skapades få riktigt heta chanser. Öster spelade mer avvaktande och låg på kontring. I den 63 minuten kom så utdelningen för J-Södra när Tommy Thelin avslutade snyggt med ett distansskott, 1-1. Efter kvitteringen utbytte lagen chanser och båda lagen kunde gjort något mer mål men ingen mer boll letade sig in i nätmaskorna.