4/5 Stor genomgång av Landskrona BoIS 2023: Innermittfältarna

4/5 Stor genomgång av Landskrona BoIS 2023: Innermittfältarna

Den här serien av texter kommer att behandla och beskriva den trupp Landskrona BoIS har till förfogande när säsongen 2023 nu äntligen ska inledas. Genomgången kommer i tur och ordning att behandla: målvakterna, mittbackarna, ytterbackarna/yttermittfältarna, innermittfältarna och slutligen ytteranfallarna och anfallarna. Nu är det dags för våra innermittfältare.

I tur och ordning kommer denna serie texter, totalt fem stycken, att gå igenom respektive lagdel och spelarna i den. Ambitionen är att betyg ska sättas på respektive spelare och sedan sammanfattningsvis på respektive lagdel. Notera gärna att dessa betyg är satta utefter nuvarande kapacitet och inte efter potential. Håller ni med eller är jag fel ute? Tyck gärna till!

Betygsskalan:
+++++: Allsvensk klass
++++: Mycket bra
+++: Bra
++: Godkänd
+: Oprövad/för dålig

Innermittfältarna

Adam Egnell

Adam Egnell var ständigt återkommande i Billy och Max startelva ifjol, och växte in i BoIS-kostymen desto längre säsongen gick. Egnell handplockades från GAIS och är en av få spelare i denna BoIS trupp som har kommit till klubben i utbyte mot en övergångssumma. Jag tycker mig se att Egnell kommit in i Billy och Max spelsätt alltmer. Egenskaper som utmärker Adam är en god teknik, som behandlar bollen fint och som gärna får den på fötterna – även i pressade situationer. Något som jag särskilt gillar med Adam är hans distansskott och hotet efter fasta situationer där han tycks behärska volleyskottet på ett sällsynt fint sätt. Är inte en spelare som driver upp med boll eller som städar upp framför backlinjen, men är enligt mig habil i detta också. Överlag en bra Superettanmittfältare, kanske till och med en mycket bra mittfältare. Svår att sätta betyg på men eftersom jag hellre är restriktiv än sockrig, blir det som det blir.
Betyg: +++

David Edvardsson
David Edvardsson är ett uppsnackat nyförvärv som har drygt en handfull allsvenska insatser, som är högt skattad i Malmö – men som jag har haft lite svårt att sätta fingret på under försäsongen. Jag tycker att han blixtrat till stundtals där han varit skicklig i att vända upp med boll och att driva upp den, men jag tycker att sker för sällan! Sen är det försäsong, det är en ung kille och förmodligen/förhoppningsvis kommer han bli bättre och bättre ju mer han kommer in i BoIS spelsätt och han bygger relationer med spelarna runtomkring sig. En bra spelare som kan bli mycket bättre. Filip Ottosson dansade inte heller sina första matcher i randigt, och nu är han i Norge. Tålamod, tålamod, tålamod.
Betyg: +++

Max Nilsson
Här kommer jag sticka ut hakan. Jag gillar Max Nilsson extremt mycket. Ja han glidtacklar lite för mycket, ja han är lite oäven och ja han är sjutton år. Max är min gubbe. Han har visat allt jag vill se av en ung spelare på försäsongen. Totalt orädd, med en kaxig attityd och där han hela tiden visar att han Inte ska bli utlånad. Han vill spela och det tycker jag att han ska få göra under 2023. Han är något hack bakom de två herrarna ovan, men Max har en höjd i sig och ett spel som lovar gott. Det hade kunnat räcka med att han inte ber om ursäkt efter en idiotisk tackling utan får puttas undan av lagkamrater när han vill brösta upp sig mot motståndarlaget, men jag gillar vad jag ser i varenda aktion av den unga innermittfältaren. Max är inte bara framtiden, han är också här och nu. Det tror jag att hankommer visa i år.
Betyg: +++

Emil Lindman
Emil Lindman var en spelare som fick chansen några gånger ifjol och det jag såg gillade jag. Ett driv, ett steg och väldigt trygg med bollen vid fötterna. Det är synd att Emil har missat försäsongsträningen och vi vet av erfarenhet att en sådan uppladdning kan hämma en hel säsong. Jag är övertygad om att Lindman har en stor inneboende potential, och inifrån staben verkar de onekligen ha ett stort förtroende till honom. Jag tror att Lindman kommer ha en tuff vår med snålt med speltid men att chansen finns att han slår sig in framåt hösten. Just nu är det dock omöjligt att sia om var Emil står.
Betyg: ++

Sam Hegdal
För mig omöjligt att säga var Sam Hegdal står just nu. Har spelat en del under försäsongen och har väl sett habil ut. Sam är ännu inte beprövad och är uppsnackad som en stor talang, men har ännu inte riktigt fått chansen på riktigt. Gjorde några inhopp ifjol och var fullt godkänd då, och jag tycker mig ha sett en god speluppfattning, bra teknik och en fin bollbehandling. Väger dock lite lätt och jag har svårt att se Sam få särskilt mycket speltid i år - främst därför att de andra på denna position ligger före honom och att både Melker Widell och Jonsson kan vikariera på innermittfältet. Får Sam speltid ser jag dock att han kan göra det fullt godkänt.
Betyg: ++

Lagdelen
För den uppmärksamme saknas Melker Widell i den här uppräkningen. Min övertygelse är att Widell kommer spela vänsteranfallare. Att vi har både Melker Widell och Melker Jonsson som kan vikariera på innermittfältet är dock absolut inget problem. Särskilt vad avser Widell skulle han kunna flyttas ner för att göra plats till andra spelare. Vad avser de fem ovanstående ser jag att Egnell och Edvardsson är lite längre fram än de andra. Överlag en habil uppställning utan att för den delen vara fantastisk. Att det finns bredd även på innermittfältet tycker jag dock är tveklöst, kryddat med talanger som Max, Sam och Lindman.
Betyg: +++
 

Carl Åhlander@callegrabben2023-03-31 16:00:00
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan