2019-12-07 16:00

Luton - Wigan

Två vinnande lag möts i Växjö
Josef Elvby får möta sitt gamla lag.

Två vinnande lag möts i Växjö

Två positiva lag gör upp om poängen på Myresjöhus Arena efter att de båda tagit tre poäng i den senaste omgången.

Efter tre söndagsmatcher i följd kommer nu första kvällsmatchen och det blott tre dagar efter matchen mot Djurgården. För motståndet står obesegrade nykomlingarna Östers IF.

Motståndarna
I Öster hittar vi Häckenbekantningen Josef Elvby som till matchen ska ha arbetat på en 100 sidors rapport med namnet "Gerhardssons taktiska hemligheter". Elvby kom till Häcken 2009, återkomsten till Allsvenskan och Peter Gerhardssons första säsong i klubben, och har varit en viktig kugge i etableringen av klubben i Allsvenskan. Det var egentligen först förra säsongen som han fick finna sig i att vara utanför startelvan. En intressant detalj är att i de matcher Elvby gjorde ett framträdande förra säsongen så hade Häcken ett högre poängsnitt än i de matcher han uteblev helt.
I vilket fall som helst så är en sak säker - "Jesus" Elvby kommer alltid vara en mycket omtyckt spelare i gulsvarta kretsar.

Efter att ha inlett med två oavgjorda matcher mot Brommapojkarna samt Helsingborg så tog laget sin första seger i senaste matchen mot Syrianska. Spelmässigt gjorde de kanske sin sämsta match hittills men trots detta vann man alltså och det är ju imponerande i sig. Öster har visat upp en stark fysik genomgående i alla matcher och har likt förra säsongen i Superettan varit mycket starka i slutet på matcherna. Man har i alla sina matcher hittat målet sista kvarten. Det blir något som Häcken får se upp med.

Läget i laget
Laget har sedan senaste matchen hunnit med två träningar och påbörjar sin bussfärd mot Växjö tidigt på onsdagsmorgonen. I nuläget har ingen trupp presenterats och det är egenligen bara Oscar Lewicki som man med säkerhet kan utesluta från truppen då han fortfarande inte är helt frisk ännu. Två frågetecken finns dock.

  • Kari Arkivuo bänkades i matchen mot Djurgården då han inte bedömdes vara tillräckligt frisk (baksida lår) för mer än 30 minuter. Kanske spelar Arkivuo från start i denna match?
  • Dominic Chatto utgick tidigt i förra matchen, även han med krånglande baksida. Det är oklart hur läget är med honom.
Hur Gerhardsson ställer upp laget är svårt att säga då det ofta skiftar från match till match även om en spelare gjort en bra insats tidigare. Min preliminära startelva skulle i alla fall se ut så här:

Källqvist
Kommentar: Inget att säga om egentligen. Kom tillbaka starkt efter misstagen i premiären och var kanske bästa Häckenspelare i matchen mot Kalmar. Sattes inte på några direkta prov i senaste matchen.

Joza, Khan, Björck, Arkivuo
Kommentar: Mittbackslåset tror jag förblir sig likt. Det är nog bäst så efter att ha sett hur det kan gå med för många förändringar a lá Magnus Pehrsson. Joza gjorde en stabil insats som vänsterback mot Djurgården och tar platsen till höger då jag tror Arkivuo är tillräckligt frisk för att spela.

Ericsson, Ayarna
Anklev, Williams, Makondele
Kommentar: Har finns det mest möjligheter för Gerhardsson att överraska. Anklev gjorde en mycket bra match från sin mittfältsplats och tycker jag bör spela vidare där. Ayarna går in i stället för Chatto som inte är helt hundra. Ericsson given. Williams briljerade sist med sin teknik som är så underbar att titta på. Makondele är en go gubbe. Det räcker så.

El Kabir.
Kommentar: Gjorde två efterlängtade mål senast. Kanske har det släppt nu?

Jonas Falk2013-04-16 21:30:00
Author

Fler artiklar om Häcken