5/5 Stor genomgång av Landskrona BoIS 2023: Anfallarna

5/5 Stor genomgång av Landskrona BoIS 2023: Anfallarna

Den här serien av texter kommer att behandla och beskriva den trupp Landskrona BoIS har till förfogande när säsongen 2023 nu äntligen ska inledas. Genomgången kommer i tur och ordning att behandla: målvakterna, mittbackarna, ytterbackarna/yttermittfältarna, innermittfältarna och slutligen ytteranfallarna och anfallarna. Nu är det dags för de som ska ta plats i den offensiva trean.

I tur och ordning kommer denna serie texter, totalt fem stycken, att gå igenom respektive lagdel och spelarna i den. Ambitionen är att betyg ska sättas på respektive spelare och sedan sammanfattningsvis på respektive lagdel. Notera gärna att dessa betyg är satta utefter nuvarande kapacitet och inte efter potential. Håller ni med eller är jag fel ute? Tyck gärna till!

Betygsskalan:
+++++: Allsvensk klass
++++: Mycket bra
+++: Bra
++: Godkänd
+: Oprövad/för dålig

Anfallarna

Camil Jebara
Att Camil fortfarande spelare i Landskrona BoIS när Superettan 2023 drar igång är inget annat än helt sjukt. Har förvisso inte sett lysande ut på försäsongen, vilket kanske inte är så konstigt efter att försäsongen blev lite hackig med en liten skada, men vilken potential och förmåga Camil har. Snabb, teknisk, bra en mot en och ett bra avslut. Camil har allt som en modern offensiv ytter ska ha. Om jag ska klaga på något så är det poängproduktionen, han behöver sättas/sätta sig själv i lägen för att skjuta oftare. Vad som helst kan hända med Camil den här våren, han kan som den unga pojk han ännu är svalna och ha en tuffare vår, eller så kan han explodera och dominera denna Superettan. Jag tror på det senare.
Betyg: +++++

Melker Widell
Sedan Melker Widell blev klar för Landskrona BoIS har han charmat en hel stad. Sin stad. Melker övertygar genom att vara vältalig i intervjuer (kan verkligen rekommendera avsnittet med honom i BoIS-podden), genom att bli förbannad på Olof Lundh och att våga ha ett kaxigt självförtroende. I medgång kommer allt det här funka, och det funkar än bättre om han gör insatser som den mot Brommapojkarna. Jag tyckte mig se kaxigheten även i inhoppet mot Djurgården där han var initiativrik och inte ett dugg tagen av stunden och en vecka senare mot Brommapojkarna gjorde han allt rätt. En bollbehandling som Camil, ett driv med boll som Filip Olsson, och ett skott som en häst sparkar. Jag snackar upp Melker så att jag blir blå i ansiktet, charmad som jag är av honom. För att balansera detta behöver jag börja leta fel, men usch vad tråkigt det låter.
Betyg: +++++

Ousmane Diawara
Ousmane Diawara är 23 år gammal och den näst äldsta i vår anfallsuppsättning (den äldsta är Lukas Sunesson på 24 år). Det i sig är helt sjukt, men det är ändå en ålder som börjar göra det svårt att fortfarande kalla en spelare för ”talang”. Jag kommer ändå att kalla Diawara för en talang. Diawara har en fysik med sin snabbhet och sin styrka, som gör att han absolut kan klara sig på högre nivåer. Han har en teknik som absolut är bra och ett avslut som också är bra – både med huvudet och med foten. Vad har Diawara inte då? Diawara har inte blivit skolad i en fin akademi sedan han var liten knatte som de andra har. Han tar inte alltid rätt löpningar, han släpper inte alltid bollen vid rätt tidpunkt, han tittar inte alltid upp och han tar lite för mycket touch på bollen som nia. Men Diawara lär sig. Får han ordning på det här, vilket jag är övertygad om att både Billy och Max, men även Diawaras agent Markus Rosenberg, arbetar på med Ousmane varje vecka – då är han allsvensk klass och kanske till och med bortom det.
Betyg: +++

Kofi Asare
Kofi hade en väldigt fin inledning på försäsongen där han visade fina kvalitéer i sin speed och i att utmana en mot en. Kofi erbjuder något annat än Widell gör på vänsterkanten, med sin speed och förmåga att utmana en mot en, men jag tycker mig ändå se att där saknas en slutprodukt. Kofi kommer få sina chanser i år och är ett fullgott alternativ även för att starta om tränarna vill ha ner Widell på mittfältet. Bör beaktas i framtiden att Kofi gör sina första insatser i elitfotbollen och att pågen bara är 20 år gammal. Jag tror dock att han kan färga BoIS säsong redan i år.
Betyg: +++

Robin Dzabic
Jag blir inte klok på Robin Dzabic. Jag ser att där finns så mycket boll i honom men så fort tempot skruvas upp tycker jag att han försvinner. Robin fyller 22 år gammal och ska det hända för honom bör det vara i år det händer. Han gick in i förra säsongen med höga förväntningar på sig själv och från omgivningen. Han levde tyvärr inte upp till dessa förväntningar, även om jag tycker att man alltid får ett hårt jobb av Robin är det inte tillräckligt när han har en av ytterpositionerna i anfallet. Det vilar ett tungt ansvar på att man ”ska göra det” från den positionen och där har Robin inte räckt till. Det kan vara i år det händer för Robin, han har ett bra avslut och han är okej en mot en. Är han tillräckligt för att starta? Det tror jag inte. Att han kommer få sina inhopp är jag dock helt övertygad om.
Betyg: +++

Lukas Sunesson
Sist ut är Lukas Sunesson. Svårt att se var Sunesson står så här tidigt med endast försäsongsmatcher i ryggen. Det blir också svårt att bedöma spelarna som är ”utanför” eftersom de normalt sett inte spelar med ”förstaelvan”. Att Sunesson är en typisk nia tycker jag dock är tydligt. En allround striker som har egenskaper som verkar passa i BoIS spelsätt. Verkar förstå och med gott humör ta sig an rollen som tvåa bakom Diawara, men jag tror ändå att Lukas kommer kunna göra stor nytta i BoIS 2023. Som startman? Ibland. Som inhoppare? Absolut.
Betyg: ++

Lagdelen
Anfallsbesättningen är BoIS mest spännande lagdel, det är också ett gäng pojkspolingar som ska göra det för BoIS i år. Jag ser den individuella kvalitén men jag ser också att mycket vilar på att antingen ska Ousmane göra 15-20 mål i år eller så ska väldigt mycket individuella prestationer göra det för BoIS i målproduktionsväg. Jag ser många utropstecken angående den individuella kvalitén, talangen och utvecklingspotentialen – samtidigt som jag ser många frågetecken för målproduktionen.
Betyg: +++

 

Carl Åhlander@callegrabben2023-03-31 18:00:00
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan