BoIS väg till eliten är lång, men man är på rätt väg!

BoIS väg till eliten är lång, men man är på rätt väg!

Efter en tuff Superettan säsong börjar nu Landskrona BoIS om i Div.1 och man gör det med en hel del nya ansikten. Landskrona BoIS är på väg till elitfotbollen igen man ska bara ge dom den tid de behöver.

4/11-2017, Landskrona BoIS var tillbaka i Superettan och till elitfotbollen. Efter många av år misslyckade uppflyttningar så var det äntligen dags, det skulle spelas Superettan fotboll på Landskrona Idrottsplats. Tränare Agim Sopi gick ut hårt och sa att man skulle komma topp-3, en placering som man verkligen ville höra som supporter men var det verkligen möjligt? Man tog in Peter Swärdh som sportchef och började betala ännu en lön under en redan pressad ekonomi. Behövdes verkligen en sportchef undrade många eller stämde rykten att han var tilltänkt huvudtränare och skulle man verkligen låta Agim Sopi gå? I en redan turbulent klubb som Landskrona BoIS så blev det absolut inte bättre när information kommer ut att BoIS styrelse med Peter Condrup i spetsen köpte 250 medlemskap och gav bort till sina andställda. All denna kaos ledde till att Peter Condrup och den dåvarande styrelsen hoppade av och storsponsorn Akea slutade sponsra BoIS. Landskrona BoIS var i en djup kris sportsligt men framför allt ekonomiskt. Dagarna gick och det var dags att välja ny ordförande, när det var dags för årsmöte så berättade den avgående ordförande Gabriel Munck att det är för många i vallokalen och denna viktiga händelse fick ske på en annan plats och tidpunkt. Fansen kände sig hånade och det var absolut den värsta starten på en säsong som Landskrona BoIS hade fått. 
?Det blev senare klart att det blev Urban Jansson som blev ny sportchef och det kom lite positiv anda tillbaka till den älskade förening. Fjolårs säsongens superstjärna hamnade i frysboxen av Agim Sopi. Var han skadad eller var han frisk och redo för spel? Ingen visste och de båda parterna tyckte helt olika. Det slutade med att Zahui fick träna med juniornera för att sedan bryta sitt kontrakt. Efter några månader blev det klart att Zahui skrivit på för Helsingborgs IF. Han valde att gå till ärkerivalen. Det var inte bara han som gick till HIF utan tre månader tidigare gick även Akea in som sponsor för HIF med Peter Condrup i spetsen. Efter sex månader in på säsongen lämnade Peter Swärdh sin sportchefsroll och senare under säsongen blev det också klart att Agim Sopi lämnade. In kom Jack Majgaard Jensen från FC Rosengårds damlag.
BoIS superettan säsong var bara att glömma, med endast fem segrar kom man sist i tabellen och det var dags att börja om i Div. 1, Jack lämnade och in kommer Billy Magnusson som huvudtränare. Billy är nu tillbaka efter en sejour som assisterande tränare i Halmstad BK. Vid sin sida fick Billy i den gamla högerbacken Max Mölder som tränat danska Lyngby BK. Det märks klart och tydligt att BoIS vill börja om nu inför säsongen 2019. Man värvar spelare med tydligt BoIS hjärta så som Linus R Olsson och Robin Hofsö. Man väljer även att ta in Tobias Celedon som akademichef och han är väldigt tydlig med från dag 1 att det är ungt man ska satsa nu och ge de unga chansen. Man tar in sju stycken från klubbar i närområdet och man märker tydligt en BoIS koppling på ett eller annat sätt.

?Landskrona BoIS bygger om inför 2019 och man gör det på ett bra sätt. Man plockar in spelare från närområdet och satsar ungt, precis så som man ska göra om man är en klubb under pressad ekonomi. BoIS väg till elitfotbollen är lång men, man är på rätt väg och man kommer nå dit bara man ger vår anrika klubb den tid dom behöver. 

 

Albin Olsson2019-03-12 16:41:31
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan