BoIS-Odd Greenland 2-0 (0-0)

BoIS gick obesegrade igenom träningsmatcherna och vann i genrepet mot norska Odd Greenland med 2-0 på Ulkavallen. Målskyttar var Mattias Eklund och Jones Kusi-Asare

I kyla och regn kom det uppskattningsvis 600 (?) åskådare ut till Ulkavallen för att se försäsongens sista träningsmatch och det var inget direkt bra spel av BoIS inledningsvis. Planen såg väldigt tungsprungen ut och norrmännen var storväxta som genmanipulerade monstertjurar så det var en svår uppgift BoIS ställdes inför.

Startelvan blev exakt som BoISare hade förutspått och vi anar att Janne sneglar lite på våra funderingar för vi är ju proffs, på läktaren... Ingen Jörgen Pettersson och ingen Pierre Gallo och i ärlighetens namn så var BoISare inte så intresserade av vad matchen blev utan mest på att det inte skulle bli fler skador i laget. Man gjorde bara ett byte i BoIS och det var när Antti Okkonen bad att få kliva av p.g.a. ryggont och då kom Mikael Dahlgren in istället.
- Antti har lite känningar i sin rygg, men det är absolut ingen fara med honom. Det var en ren försiktighetsåtgärd och han är i träning på måndag igen, säger Urban Stoltz till BoISare.

Den första kvarten var BoIS lite passiva och Jonas Sandqvist fick rädda ett friläge genom att gå ut och agera mittback. Sedan kom BoIS mer och mer in i matchen och jämnar ut spelet, men det skapades inte några direkta farligheter mer än att Johan Andersson har ett hyfsat skott.
- Norrmännen är rejäla och spelar inte typiskt "norskt" med långa bollar utan höll bollen längs marken, analyserar Urban Stoltz.

I pausen gjorde HIF´s spion Hans Eklund reklam för sin arbetsgivare när han vecklar upp ett stort paraply med "Helsingborgs Kommunlogotyp" på. Black & White fångade det hela på video och det var väl behållningen så långt denna eftermiddag. Hasse verkade inte särskilt imponerad av BoIS och måste ha undrat vad BoIS fått i sig när man kom ut till andra halvlek?

BoIS tog tag i matchen rejält i den andra halvlek och dominerade kraftig. Norrmännen hängde inte med när BoIS började praktisera "rörelse utan boll" och chanserna började visa sig för BoIS. Mattias Eklund brände sin vana trogen ett par riktigt bra chanser och även Johan Andersson missade ett gyllene läge att göra mål. Men målet skulle komma och det var när Ucar slog en frispark ute ifrån kanten som Jonny Lundberg skallade fram till Eklund som gjorde 1-0 rättvist till BoIS. Här visade Eklund att han är en man för startelvan om en vecka och det var roligt att just han fick göra mål.

2-0 lät sig inte vänta på sig utan när Johan slog en perfekt hörna ifrån vänster så var Dr. Jones framme och nickade in bollen bakom Odds gapiga målvakt som matchen igenom hade mer bekymmer med åskådarna än med själva matchen. Sedan började norrmännen tappa humöret och en norrman höll på att bryta benen på Ucar, men Ucar hann hoppa över galningen så det bara blev en lätt touch. Även Jones fick sig en bra smäll och fick ses om utanför planen och då var man väldigt rädd som BoIS-supporter.

Så här tycker Urban Stoltz om matchen:
- Första halvlek var sådär, men vi visade bra inställning och stod upp mot ett fysiskt lag. I andra tar vi över helt och har bra kontroll över hela banan. Försvaret gör en väldigt stabil insats och det är skönt när de som ska göra mål får sätta dit den. Hela laget gör en bra match tycker jag. Jörgen och Gallo kommer att vara i full träning nästa vecka och det ser bra ut inför premiären tycker jag.

Dagens BoISare: Gabriel Ucar