Elfsborg vände och vann mot Malmö - första segern på nio matcher

Till ångestmötet mellan IF Elfsborg och Malmö FF kom båda lagen med en sviktande form, speciellt Elfsborg med sin långa mardrömssvit utan segrar. Men efter att ha tagit ledningen i första halvlek, och tappat ledningen under andra halvlek så kunde Elfsborg sedan vända och vinna matchen inom loppet av fem minuter.

Det var ett rivstartande Elfsborg som inledde matchen med ett övertag i spelet och antalet chanser till en början i matchen. Efter drygt tio minuter dundrade Niklas Hult fram på sin vänsterkant och skar in i straffområdet, väl där fällde Malmös Erdal Rakip omkull Hult och domare Wulf blåste för straff. Michael Baidoo var den som tog hand om straffen och via en låg straff slagen i det vänstra hörnet kunde man ta ledningen med 1-0.

Det var nära för Elfsborg att utöka ledningen flera gånger om när Michael Baidoo kom helt fri i straffområdet efter ett väggspel med Rasmus Alm, men Baidoos avslut gick långt utanför. Men desto längre den första halvleken gick kom Malmö FF allt mer in i matchen och tog över bollinnehavet. Det tog dock nästan 30 minuter för Malmö att skapa en riktigt farlig målchans. Med fem minuter kvar av första halvlek fick Johan Larsson ett bra läge i straffområdet men hans avslut gick långt över målet. En viss uddlöshet i avslutningslägena var Elfsborgs stora problem under första halvlek. In till halvtidspausen fick man dock en kalldusch när Kiese Thelin fick stå helt fri i straffområdet och skjuta in 1-1 till Malmö FF.

En het Michael Baidoo som var en stor del av Elfsborgs offensiva spel i första halvlek fortsatte även att briljera i andra halvlek. Efter en knappt kvart in i andra halvlek fick han bollen utanför straffområdet och drog på ett tungt skott, som Diawara fick styra ut till hörna. Trots Elfsborgs starka inledningen även i den andra halvleken var det Malmö FF som tog ledningen i matchen med 2-1 efter ett bolltapp av Elfsborg och Kiese Thelin fick återigen lugnt placera in sitt andra mål i matchen.

Jimmy Thelin valde någon minuter senare att göra ett trippelbyte för att få till en förändring i Elfsborg och tog ut hela anfallslinjen och stoppade in Jeppe Okkels, Sveinn Aron Gudjohnsen och Jacob Ondrejka. Den sistnämnda gjorde ett intryck direkt i sitt matchen när han från sin högerkant bröt in och avlossade ett tungt skott mot mål, som räddades ut till hörna. Några minuter senare stressade Jeppe Okkels fram bollen av Lasse Nielsen i straffområdet och frispelade Michael Baidoo som dunkade in 2-2.

Men det skulle inte dröja många minuter förrän Elfsborg lyckats ta ledningen i matchen igen. Via en bra slagen hörna fick André Rømer till en klack som stack direkt upp i nätmaskorna in till 3-2. Ett oerhört viktigt mål för Elfsborg som med det vann sin första allsvenska matchs sedan 27 juni, och lämnar nu sin tiondeplats till en nionde plats.