GAIS: Silly Season 2013 - Drugge klar för GAIS

GAIS: Silly Season 2013 - Drugge klar för GAIS

Här sammanfattas alla rykten, spelövergångar och mer därtill. Det är Silly Season igen.

- GAIS officiella hemsida har uppdaterat om det nuvarande läget bland spelarna! Klicka HÄR för att läsa om det!


KLARA IN:

Andreas Drugge, mittfältare - BK Häcken


Andreas Drugge är klar för GAIS bekräftar den officiella hemsida. Han har skrivit på ett tvårskontrakt som också innehåller en opition på ytterligare ett år om parterna skulle vilja förlänga. Det är en extern finansiär som har gjort denna affär möjlig.
- Som alla vet är vår ekonomi ansträngd och jag är väldigt glad över att vi kunde lösa den här övergången på ett mycket kostnadseffektivt sätt, säger GAIS sportchef Jonas Lundén till den officiella hemsidan.
Andreas befinner sig i USA med BK Häcken på ett träningsläger i skrivande stund men kommer att flyga till Turkiet under torsdagen för att vara med på GAIS träningsläger emd sina nya lagkamrater.
GAIS har uppvaktat 30-åringen under en lång tid nu och Lundén är mer än nöjd med förvärvet.
VÄLKOMMEN TILL GAIS, ANDREAS!!


Tommi Vaiho, målvakt - Djurgården

Nu är det äntligen officiellt - Tommi Vaiho är klar för GAIS. Han kommer närmast från Djurgården, där han har huserat större delar av sin fotbollskarriär. Han har tidigare representerat tre andra klubbar på lån som seniormålvakt (Värtans IK, IK Frej samt Vasalund) och hade en sejour i Brommapojkarna mellan 2003-04. 24-åringen, som har 23 allsvenska matcher med Djurgården på sitt cv, har skrivit på ett treårskontrakt med GAIS och troligen kan vi redan få se honom i aktion mot Häcken på lördag.
VÄLKOMMEN TILL GAIS, TOMMI!


Adnan Maric, mittfältare - Gunnilse IS

15-åringen har skrivit på för GAIS. Han kommer närmast från Gunnilse IS och gjorde åtta matcher för A-laget där. Han beskrivs som en spelare med mycket bra fötter, följsam, kreativ, väldigt mogen för sin ålder m.m. Kontraktet är på tre år plus ett år. En mycket fin värvning som GAIS gör och det ska bli spännande att följa hans utveckling framöver.
VÄLKOMMEN TILL GAIS, ADNAN!!


Jeffrey Aubynn, mittfältare - Omförhandlat kontraktet med GAIS

Jeffrey Aubynn kommer att spela i GAIS under 2013. Hans villkor i kontraktet har förhandlats om och numera kommer han även att träna GAIS U21-lag tillsammans med Benjamin Westman.
- Det blir längre dagar med uppdrag både som spelare och tränare, men jag brinner för detta och då får man offra sig, säger Jeffrey till
GT.
Mycket viktigt att Jeffrey Aubynn stannar kvar i GAIS. En spelare med mycket rutin och en vänsterfot som få. Blir viktig i Superettan om han får vara skadefri. Mycket roligt att han även vill satsa på en tränarkarriär och bli U21-tränare i GAIS också, kan bidra mycket till U21-spelarna.


Kenneth Gustafsson, ytterback - Förlänger med GAIS

En glädjande nyhet är att Kenneth Gustafsson har förlängt sitt kontrakt med GAIS till 2014! Han värvades från Hindås 2002 och har i flera år varit bofast på vänsterbacksplatsen. Mycket viktigt att behålla en sådan spelare som Kenneth, speciellt nu är Dime och Lundgren inte spelar för klubben längre. Kommer att ta över lagkaptensbindeln för GAIS under 2013 och framåt.


Adam Eriksson, mittfältare - Karlslunds IF

19-årige mittfältaren Adam Eriksson har skrivit på för GAIS. Han kommer närmast från division 2-klubben Karlsunds IF, där han har imponerat under 2012. GAIS testade honom i november och imponerade. Adam Eriksson, som är fostrad i Örebro SK, har skrivit på för tre år med GAIS.
- Det känns riktigt bra att vi har kommit överens med Adam. Har är i mina ögon en riktigt stor talang vilket han visade prov på när han var här på provträning tidigare i vintras, säger GAIS sportchef Jonas Lundén till den officiella hemsidan.
VÄLKOMMEN TILL GAIS, ADAM!!


Richard Spong, mittfältare - Förlänger med GAIS

Grovjobbaren Richard Spong förlänger med GAIS. Hans nya kontrakt sträcker sig över 2013 och han kommer helt klart vara en tillgång för laget på mittfältet, en sådan spelare behövs!



Hampus Andersson, mittfältare - BK Häcken

GAIS värvar 19-årige Hampus Andersson från BK Häcken. Kan spela både centralt och ute på kanten på mittfältet. Beskrivs som en spelare med mycket bra karaktär och gjorde det väldigt bra när han provspelade för oss i november. Kontraktet är på två år.
VÄLKOMMEN TILL GAIS HAMPUS!!


Joel Johansson, anfallare - BK Häcken

Behöver nästa inte någon presentation. Joel Johansson kommer från BK Häcken och var utlånad till GAIS från Elfsborg 2010. Oerhört snabb anfallare som blir mycket intressant att följa under 2013. Har haft det tufft att ta en ordinarie plats tidigare i sina klubbar, mycket tack vare oerhörd svår konkurrens, men denna övergången kommer att göra honom gott. Kontraktet är på två år.
VÄLKOMMEN TILLBAKA JOEL!!!


Andreas Augustsson, mittback - Elfsborg

36-åringen har enorma erfarenheter bakom sig. Testade tidigt lyckan i holländska FC Twente och har sedan representerat klubbarna Raufoss IL, Vålerenga IF, Sandefjord, AC Horsens och Elfsborg, där han tog ett SM-guld för bara några veckor sedan. En mittback som är riktigt jobbig att möta och det är bara en tillgång att ha en sådan spelare i laget. Kontraktet är på två år.
VÄLKOMMEN TILL GAIS ANDREAS!!


Mohammed Abdulraham, anfallare - Elfsborg

Nigerianen Mohammed "Mommo" Abdulraham lånas in från Elfsborg. Nigerianen har redan varit i GAIS under en lånesejour 2011 men det var som bekant en jobbig tid när hans korsband gick av på en träningsmatch under försäsongen mot Qviding. Lånades dock ut till IFK Värnamo i år och gjorde det riktigt bra (14 matcher, åtta mål och tre assists). En anfallare med oerhört stor potential att lyckas. Kontraktet är på ett år.
VÄLKOMMEN TILL GAIS MOMMO!!


Marcus Jacobsson, mittback - GAIS U21

Född 1993 och kommer från det egna ledet. Mittback som beskrivs som en snabb mittback och väldigt följsam. Oerhört kul att vi tar upp en spelare från de egna ledet och det blir spännande att följa hans utveckling framöver! Kontraktet är på ett år.
VÄLKOMMEN TILL GAIS MARCUS!!


Björn Andersson, mittback - Viking Stavanger (Norge)

Nu är det officiellt att Björn Andersson är klar för GAIS. Björn Andersson gjorde två säsonger i Viking Stavanger och återvänder hem till Göteborg igen för spel i GAIS!
- Jag känner mycket för GAIS efter mina tre säsonger i klubben. Jag gladdes oerhört med laget under det fantastiska 2011 och jag led lika mycket under det trista 2012, säger Björn till den officiella hemsidan. Samtidigt så vet han vilken utmaning han kommer att stå för med tanke på det sportsliga och ekonomiska men han tycker att det ska bli jättekul att bygga upp ett nytt GAIS.
En jätteförstärkning som vi gör nu. En drömvärvning på många sätt och verkligen en spelare som har hjärta för GAIS. Kommer att bli en viktig pusselbit för vårt lagbygge. SBoV är tillbaka!
VÄLKOMMEN HEM IGEN BJÖRN!!!



Marcus Översjö, mittfältare - Falkenbergs FF

Marcus Översjö klar för GAIS! Han värvas som bosman från Falkenbergs FF och har skrivit på för två år med opition på ytterligare ett år. Marcus, som tidigare har ett förflutet i Elfsborg, var en favorit hos Thomas Askebrand som hade honom högt upp på sin önskelista av poteniella värvningar. Han är en spelare som är väldigt allround, han kan spela mittback men också som en defensiv- och offensiv mittfältare. En spelare som vi kommer att ha oerhörd nytta av i GAIS framöver.
VÄLKOMMEN TILL GAIS MARCUS!!


Oliver Gustafsson, målvakt - GAIS U21-lag

Oliver Gustafsson har blivit erbjuden att A-lagskontrakt. Han har varit med i GAIS sedan barnsben och har alltså klättrat hela vägen från den absoluta minsta årskullen till A-laget. Starkt gjort och vi på GAIS-redaktionen välkomnar Oliver till A-laget på riktigt!!


Aleksander Yildirim, försvarare - Lärje-Angereds IF

Talangfull ytterback som hämtas från Lärje-Angereds IF. Han är 18 år och en spelare som Jonas Lundén har stora förhoppningar på.
VÄLKOMMEN TILL GAIS ALEKSANDER!

---------------------------------------------------------------------------------------


KLARA UT

Gzim Istrefi, anfallare - Klubblös

GAIS och Gzim Istrefi har kommit överens parterna emellan och Gzim lämnar GAIS. Jonas Lundén säger till den officiella hemsidan att båda parterna är nöjda med överenskommelsen. Gzim Istrefi har haft en hel del skadeproblem och inte riktigt kunnat visa upp sig. Han fick göra tre framträdanden i Allsvenskan.
Lycka till framöver Gzim!!


Alexander Angelin, ytterback/yttermittfältare - Utsiktens BK

Alexander Angelin lämnar GAIS för spel i Utsiktens BK, bekräftar Utsiktens hemsida. Vänsterspringaren var utlånad till Utsikten under hösten 2012 men går alltså nu permanent till Division 1-laget. Där kommer han att göra bland annat göra Joakim Edström sällskap.
Lycka till i framtiden, Alexander!!


Joakim Edström, anfallare - Utsiktens BK (lån)

Jonas Lundén bekräftade på medlemsmötet att Joakim Edström är klar för Utsiktens BK på lån. Han har haft det ganska tufft i GAIS med speltiden, trots lite spel under 2012. Vi önskar Joakim lycka till där!

Romario Pereira Sipiao, mittfältare - Kalmar FF

Brassen lämnar GAIS för spel i Allsvenskan och för Kalmar FF. GAIS ryktas få ca en miljon för försäljningen av brassen, vars kontrakt med GAIS skulle ha gått ut 2013. Han gjorde 67 allsvenska matcher och sex mål med GAIS.
LYCKA TILL, ROMARINHO!!


Jonas Lindberg, mittfältare - Bryter kontraktet

Jonas Lindberg väljer att lämna GAIS, efter att ha fått fribrev från GAIS. Han gjorde 25 allsvenska matcher för klubben och var under hela säsongen 2012 utlånad till Varberg BoIS.
LYCKA TILL FRAMÖVER, MYGGAN!!

Jakob Olsson, yttermittfältare - Sandnes Ulf (Norge)

Jakob Olsson lånas ut till norska Sandnes Ulf, det bekräftar klubbens hemsida idag. Lånet sträcker sig över hela 2013 och därefter kan Tippeligan-klubben utnyttja en köpklausul på 21-åringen.
Lycka till i Norge Jakob!

Markus Gustafsson, mittfältare - Förlänger ej med GAIS

GAIS officiella hemsida skriver att "MarGus" lämnar GAIS. Han gjorde 48 allsvenska matcher med GAIS och tre mål.
Vi önskar Markus lycka till i framtiden!


Wanderson do Carmo, anfallare - FC Krasnodar (Ryssland)

När det klart att ryssarna utnyttjar köpoptionen och Wanderson kommer, från och med den 1 Januari 2013, vara en FC Krasnodar-spelare. GAIS ryktas få ca en miljon euro för övergången.
TACK FÖR TIDEN I GAIS WANDERSON!!!!!


Erik Johansson, mittback - Malmö FF

Jonas Lundén bekräftar idag till den officiella hemsidan att GAIS och Malmö FF är överens om samtliga villkor och att Erik Johansson kommer att spela i de ljusblå från och med 2013. Han har skrivit på för fyra år med MFF.
- Erik är en spelare som vi förstås hade velat behålla, men vi måste sätta ekonomin i första rummet och vi tycker att uppgörelsen med MFF blev bra. Erik har under sin tid i GAIS gjort en strålande insats och han har vunnit många gaisares hjärta. Vi önskar honom all lycka framöver, säger Lundén till den officiella hemsidan.
Övergångssumman sägs ligga på ca 3 miljoner + en generös vidareförsäljningsklausul.
TACK FÖR TIDEN I GAIS ERIK!


Henri Sillanpää, målvakt - VPS (Finland)

I fredags stod det klart Henri Sillanpää lämnar GAIS för att åka hem till Finland. Parterna valde att bryta kontraktet via en överenskommelse pga familjeskäl. Sillen kommer dock alltid att ha en plats i många GAIS-supportrars hjärtan efter sitt engagemang för klubben, trots att han inte var allt för länge i klubben. Hade varit en dröm att få en sådan målvakt i Superettan men förståeligt om han vill flytta hem pga familjen och om han vill fortsätta kämpa för en plats i Finlands landslag. En fantastisk föreningsmänniska som man bara kan önska gott i framtiden! Han har verkligen fått sig ett grönsvart hjärta nu!
TACK FÖR TIDEN I GAIS SILLEN!!!!!


Richard Ekunde, försvarare - Kontraktet går ut

I GP bekräftades det att Richard Ekunde inte kommer att få förlängt med GAIS. Han fick göra hela sju säsonger i Allsvenskan med GAIS och var i sina bästa stunder en av de bästa försvararna vi har haft i modern tid. Tack för tiden i GAIS och lycka till framöver, Richard!!!!


Reuben Ayarna, central mittfältare - Kontraktet går ut

I GP bekräftades det att Reuben Ayarna inte får ett nytt kontrakt med GAIS. Han gjorde fyra och en halv säsonger i den vackraste av tröjor och har på senare år varit given i laget. Tack för tiden i GAIS och lycka till framöver, Reuben!!


Fredrik Lundgren,  mittback - Slutar i GAIS

Efter 13 år i klubben så tackar han för sig på fotbollsplanen. 300 matcher i den vackraste av tröjor blev det för "Il Capitano".


Eric Bassombeng, yttermittfältare/anfallare - Kontraktet rivet

Kamuranen har strulat en längre tid sedan Axén lämnade och när han stack hem till Kamerun utan tillåtelse innan matchen mot Elfsborg så var det nog - hans kontrakt med GAIS bröts och han är numera kontraktslös. Hade väl inte varit förvånad om han hamnar i en afrikansk klubb, troligen inhemsk i så fall. Var nyligen uttagen till Kameruns landslag.


Peter Ijeh, anfallare - Sitter ut kontraktet

Nigerianen fick beskedet om att han inte kommer att få ett förlängt kontrakt till nästa år och istället för att vara kvar i truppen under resten av säsongen så får han sitta av sitt kontrakt, med lön, och leta efter nya uppdrag.

---------------------------------------------------------------------------------------

RYKTEN IN


Anjur Osmanovic, mittfältare - Chelsea FC U18

18-årige mittfältaren Anjur Osmanovic provspelar just nu med GAIS. Han tillhör Chelseas U18-lag men är i skrivande stund utlånad till Lärje-Angereds IF fram till sommaren. Anjur, som är född i Bosnien, gjorde 14 matcher och tre mål för Chelseas U18-lag säsongen 2011/12. Dock så har han haft lite skadeproblem de senaste åren, vilket har gjort att han inte har kunnat spela regelbundet. Han har tillhört Chelsea sedan mer än två år tillbaka och har tidigare spelat i Lärje-Angereds IF och Balkan BK.   


Bilos Yonakhir, mittfältare - Skövde AIK

19-årige Bilos Yonakhir provspelade med GAIS under slutet av 2012 och har imponerat så pass att GAIS vill testa honom åter igen, skriver fotbolltransfers.com.Han har tidigare provspelat för Assyriska FF och norska Fredrikstad.
- Vad gäller intresset från övriga klubbar så är det ju så att Bilos fått ögonen på sig från flera håll. GAIS är ett bra alternativ men man får ta en djupare funderare på vad som är bäst för spelarens utveckling, säger hans rådgivare Mentor Zhubi.
GAIS har tidigare samarbetat med Skövde AIK och värvade Jonas Lindberg (numera kontraktslös) samt Johan Mårtensson (FC Utrecht, Holland) från klubben. Bilos gjorde fem mål på 25 matcher i Division 1 för Skövde AIK.


Abubaccar Nyass, anfallare - Assyriska BK

Åter igen finner vi en Assyriska BK spelare bland provspelarna. Först var det målvakten David Asmar, nu är det Abubaccar Nyass. Anfallaren testar med oss med start den här veckan och den 24-årige gambianen gjorde imponerande 12 mål och fem assist på 19 matcher i Division 2 under 2012. Kanske kan detta bara ett riktigt fynd om han imponerar på Askebrand och gänget!


Wilhelm Ingves, anfallare - Utan kontrakt (senast i IFK Mariehamn, Finland)

GAIS har haft en finsk anfallare på provspel i 22-årige Wilhelm Ingves, rapporterar Ålandstidningen. Anfallaren, som tidigare spelat i Finlands U19-landslag, har hittills spenderat hela sin seniorkarriär i IFK Mariehamn, som hamnade på en fjärdeplats i år. Han spelade 17 matcher för laget i år och lyckades bara näta en gång.
- Det var ett roligt besök och skönt att få röra på sig. Det kändes också okej i själva träningen, säger han till Ålandstidningen.
Vidare säger huvudpersonen att GAIS ska höra av sig i december om provspelet var positivt eller negativt. Han har tidigare i sin karriär provspelat med holländska Heerenveen och italienska Pomezia Calcio. 2008 blev han erbjuden kontrakt med italienska Ascoli Calcio men tackade nej.


Nikola Zivanovic, yttermittfältare - Utan kontrakt (senast i Malmö FF)

Den 18-årige yttermittfältaren Nikola Zivanovic har inte erbjudits nytt kontrakt med Malmö FF och han har istället provspelat med bland annat Lunds BK och Trelleborg. Enligt fotbolldirekt.se så har GAIS ett öga på talangen, som har gjort flera landskamper för Sveriges U19-landslag..


Jesper Manns, försvarare - Eskilstuna City FK

17-årige försvararen Jesper Manns ska provspela med oss under en tid framöver. Huvudpersonen bekräftade för ekuriren.se att GAIS ringde i torsdags.
- Jag misstänker att han har en agent som ringt upp oss. Så är det med dagens ungdomar. Vi har fler killar här nu som ska provträna med oss, säger Thomas Askebrand till ekuriren.se


David Asmar, målvakt - Assyriska BK

Den 22-årige målvakten David Asmar, som en gång i tiden har tillhört IFK Göteborg, ska testa med GAIS i två veckor. Han spelar just nu i Assyriska BK, som hamnade på en andraplats i Division 2 den är säsongen.
- Det ska bli kul att träna med ett lag på den nivån, jag vet att jag kan spela på den nivån så det är bara att köra och hoppas på de bästa, säger han till Assyriska BK:s hemsida.
Han är fostrad i Västra Frölunda men har också provspelat med Syrianska FC och med Assyriska FF samt schweiziska Lugano en gång i tiden.

Stefan Rodevåg, anfallare - Falkenbergs FF

Måltjuv i flera års tid. 32-åringen vet hur man gör mål och Thomas Askebrand vet hur man ska använda honom på planen. Har hittat nätet tio gånger i år och en spelare som hade varit bra att ha i laget - en målskytt är vi absolut inte bortskämda med. Dock skadebenägen på senare år.

--------------------------------------------------------------------------------------


RYKTEN UT

Linus Tornblad, yttermittfältare/anfallare - Djurgården

Linus har dragit till sig intresse från allsvenska Djurgården, uppger GP idag. Han var ordinarie under i stort sett hela 2012 och skulle må bra av en säsong i Superettan med GAIS. Roligt att han har dragit till sig intresse i alla fall.


Calum Angus, försvarare - Portland Timbers

Ryktas om att GAIS vill släppa Calum Angus. GP bekräftar också att han kan vara på väg bort. En spelare som jag gärna behåller annars då han hade varit jävligt bra att ha i Superettan, speciellt när Mirza Mujcic troligen är den enda mittbacken som kan vara tillgänglig för 2013. Stenhård i duellerna som dock har haft ett jobbigt 2012 med flera skador
Engelsmannen kan vara aktuell för spel mot Jönköping på fredag, uppger
Balkander på sin blogg. Samtidigt så är han högaktuell för två veckors provspel i USA och med MLS-klubben Portland Timbers. Calum Angus kom just från USA 2009 efter att ha spelat collegefotboll med Willmington Hammerheads. Samtidigt så väljer GAIS att inte gå vidare med mittfältaren Patrik Wallin, som provspelade i lördags mot Åtvidaberg. 

Simon Kostofski2013-02-20 15:25:00

Fler artiklar om GAIS