GAIS: Silly Season säsongen 2015 - Årets femte nyförvärv presenterad

GAIS: Silly Season säsongen 2015 - Årets femte nyförvärv presenterad

GAIS ska sätta sitt lag för säsongen 2015 och här följer ni en hel del rykten, spekulationer samt klara övergångar från- och till GAIS.

Uppdateringar i grönt!



NYHETER:

19/1:

Inga större nyheter angående rykten in eller ut i skrivande stund. GAIS kommer att jaga en ersättare för Kenneth Gustafsson troligtvis och ett namn som har dykt upp är den tidigare ungdomsspelaren David Björkeryd som nyligen lämnat IFK Värnamo, där han har fått spela en hel del under sin sejour där. Utsikten och Varberg är dock där och hugger på spelaren, som troligtvis vill flytta tillbaka till Göteborgsområdet.
Marcus Översjö kan förlänga med GAIS. Han väntar nog på ett eventuellt bud från andra klubbar att ta ställning till innan hans definitiva beslut om en fortsättning i den grönsvarta tröjan ska ske - om ledningen nu är intresserade av att ha honom kvar. Mirza Mujcic verkar dock vara helt förlorad men det är dock lite förvånande att han inte har blivit kontrakterad av någon klubb ännu. Intresset utomlands lär kvarstå, bland annat från italienska Como - som dock verkar ha gjort klart med den förre Roma-spelaren Marco Cassetti just nu.
En mittfältare kan värvas in om ekonomin tillåter men också om man hittar en spelare med det lilla extra. P-O Ljung kan avvakta till de allsvenska lagen sätter sina trupper och kommer kanske därifrån att leta efter spelare som inte riktigt är önskvärda och försöka att få hit någon på lån. Hur man har värderat provspelarna återstår att se, inget nytt har vi hört ännu om någon av de.

27/11:

- GAIS har ju som bekant väldigt många spelare med utgående kontrakt. Det är i skrivande stund femton spelare som står med ett utgående kontrakt och endast åtta är kontrakterade till säsongen 2015 hittills. Gabriel Altemark-Vanneryr uttalade sig nyligen i GT om att han snarast vill prata med P-O Ljung om framtiden så att han kan välja om han vill fortsätta i GAIS eller inte. Han har andra alternativ och tålamodet från Gabriel, och många andra, kanske börjar bli lite mindre just nu, snart en månad efter att Superettan slutat. Vår huvudtränare är tydligen på semester just nu vilket kan förklara att det går lite långsammare i kontraktsprocessen just nu och att man inte är helt 100% med vilka spelare man vill och inte vill behålla. Även Mirza Mujcic överväger att lämna GAIS för utlandet.

- Andreas Drugge kan komma att hamna i Varbergs BoIS eller i Qvidings FF, som är intresserade av hans kvalitéer.


KLARA IN:

Calle Svensson, allroundspelare - Nyköpings BIS
28-årig allroundspelare som närmast kommer från spel i Division 1. Kan bli en joker till säsongen 2015.
Sektion Grönsvart hälsar Calle välkommen till GAIS!!


David Björkeryd, försvarare - IFK Värnamo
Tidigare ungdomsspelare i GAIS som har huserat i bland annat ÖIS, Assyriska och nu senast i Värnamo.
Sektion Grönsvart hälsar David välkommen till GAIS!!

Bragi Bergsson, mittfältare - IBV (Island)
Duktig innermittfältare med bra blick för spelet och har en bra passningsfot.
Sektion Grönsvart hälsar Bragi välkommen till GAIS!!

Johan Lundgren, mittfältare - GIF Sundsvall
16/12: GAIS gör sitt andra nyförvärv till säsongen 2015 och det är den förre ÖIS-spelaren Johan Lundgren som värvas in. Han kommer närmast från spel i GIF Sundsvall, som blev klara för Allsvenskan i år.
Sektion Grönsvart välkommnar Johan Lundgren till GAIS!!!!

Patrik Ingelsten, anfallare - Mjällby AIF
15/12: GAIS har gjort första spelarförvärvet inför säsongen 2015 och det är målfarlige anfallaren Patrik Ingelsten som har presenterats. En tung värvning sett till meriterna anfallaren har presterat (SM-guld med Kalmar 2008 och allsvensk skyttekung).
Sektion Grönsvart välkommnar Patrik Ingelsten till GAIS!!!!

Jesper Ljung, assisterande tränare - FC Trollhättan
41-årige Jesper Ljung är ny assisterande tränare för GAIS. Han är kontrakterad i två år framöver och kommer att bilda en intressant tränarduo med P-O Ljung. Han kommer närmast från FC Trollhättan där han var huvudtränare. Som spelare representerde han klubbar som Helsingborgs IF, Landskrona BoIS samt BK Häcken.
Sektion Grönsvart välkommnar Jesper till GAIS!

Dan Fransson, fystränare -
Dan Fransson är tillbaka i GAIS efter ett par år. Pga ekonomin kunde inte Dan fortsätta i GAIS 2012 men han nu tillbaka i organisationen. Han kommer att arbeta 50% med GAIS samtidigt som han påbörjat en forskarutbildning på Göteborgs Universitet i "Fotbollsfysologi".
Sektion Grönsvart hälsar Dan välkommen tillbaka till GAIS!


KLARA UT:

Marcus Översjö, försvarare/mittfältare - Norrby
Marcus väljer att fortsätta sin karriär i Norrby, i alla fall fram till sommaren. Därefter kan det bli en övergång till den indiska ligan om allt går rätt till.
Sektion Grönsvart tackar Marcus för sin tid i klubben och önskar honom all lycka!

Mirza Mujcic, försvarare - Utsiktens BK
Det blev ingen fortsättning i GAIS eller någon tripp utomlands. Istället skrev Mirza Mujcic på för seriekonkurrenten Utsiktens BK.
Vi på Sektion Grönsvart önskar Mirza lycka till i framtiden!

Ariel Lassiter, yttermittfältare - LA Galaxy II
Amerikan-costaricanen Ariel Lassiter valde att flytta över till sitt hemand USA för att försöka att ta en plats i MLS-klubben LA Galaxy. Han kommer att inleda i deras andralag till att börja med.
Vi på Sektion Grönsvart önskar honom lycka till i framtiden!!

Gabriel Altemark-Vanneryr, anfallare - Ljungskile SK
17/12: "Gabbe" lämnar för seriekonkurrenten LSK efter att ha valt mellan just LSK och GAIS. Han gjorde en säsong i GAIS och var skadad en hel del och kunde inte riktigt visa sin fulla kapacitet, samtidigt som han själv inte riktigt klickade med P-O Ljung. Han kommer nu att återförenas med sin tidigare klubb.
Sektion Grönsvart tackar Gabriel för sin tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden!

Hampus Andersson, mittfältare - Ljungskile SK
28/11: Den 21-årige yttermittfältaren Hampus Andersson fick inget förnyat kontrakt med GAIS och har istället skrivit på för seriekonkurrenten Ljungskile SK. Hampus, som kom från Häckens U19-lag, hade ett bra 2013 men fick knappt någon speltid 2014. LSK kan ha gjort ett kap här.
Sektion Grönsvart tackar Hampus för sin tid i GAIS och önskar honom all lycka i framtiden!

Benjamin Eriksson, mittfältare - Ej förlängt
28/11: Den unge mittfältaren får inget A-lagskontrakt med GAIS till säsongen 2015. Sportchefen Jonas Lundén säger till den officiella hemsidan att skador och sjukdomar har gjort att han inte fått så mycket speltid som man hade hoppats på. Men man kommer att håla ett öga på honom framöver.
Sektion Grönsvart önskar Benjamin lycka till i framtiden!

Hampus Furublad, mittfältare - Ej förlängt
27/11: GAIS väljer att inte ge den talangfulle mittfältaren Hampus Furublad ett A-lagskontrakt till säsongen 2015. Han anändes flitigt i GAIS U21-lag och var med när laget firade triumfer i Gothia Cup 2012.
Sektion Grönsvart önskar Hampus all lycka i sin fortsatta karriär!

Andreas Drugge, mittfältare - Ej förlängt
25/11: Under gårdagen beslutade sig GAIS för att inte förlänga med Andreas Drugge. 32-åringen gjorde en bra vårsäsong 2013 men tappade, liksom hela laget, från hösten 2013 fram till Thomas Askebrands sista match för klubben som huvudtränare. Han tog sig dock i kragen och gjorde det bra fram till sin tråkiga skada i höstas som höll honom borta från spel under resterande del av säsongen. Nu gäller det för GAIS att hitta en ersättare till Drugge, som i sina bästa stunder gjorde det riktigt bra i GAIS-tröjan.
Sektion Grönsvart önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär!!

Ásgeir Börkur Ásgeirsson, mittfältare  - Fylkir (Island)
Islänningen, som kom till GAIS inför säsongen 2014, hade stora förväntningar på sig när han kom till klubben. Tråkigt nog funkade det inte riktigt med Thomas Askebrands sätt att spela fotboll med honom på planen då han användes fel. Det blev bättre när P-O Ljung gav honom chansen och han var till och med riktigt bra stundtals. Nu har dock Ásgeirsson återvänt till Island och skrivit på ett flerårskontrakt med sin tidigare klubb Fylkir.
Sektion Grönsvart önskar Ásgeir all lycka i framtiden!!

Fredrik Jonsson, anfallare - Ingen förlängning
Den långe, talangfulle anfallaren valde att inte förlänga med GAIS efter en lång tid i klubben. Anfallaren har under lång tid varit missnöjd med speltiden i GAIS, trots bra insatser när han väl har fått spela och tröttnade helt enkelt på situationen. Sedan har det varit lite strul med spelaren och spelarens agent i förhandlingar om ett nytt kontrakt med GAIS.
Sektion Grönsvart önskar Fredrik lycka till i framtiden!

Kjell Pettersson, assisterande tränare - Ej förlängt
Den rutinerade tränaren Kjell Pettersson får ej förlängt med GAIS till säsongen 2015. Efter fem år i föreningen väljer GAIS att satsa på något nytt och man gör det i samförstånd med Kjell. 67-åringen har agerat assisterande tränare och talangutvecklare i föreningen. Han har även fått agera huvudtränare när Alexander Axén och Thomas Askebrand fått lämna föreningen mitt under säsongen.
Sektion Grönsvart tackar Kjell Pettersson för sin tid i föreningen och hoppas innerligt att han får chansen i en ny elitklubb med att utveckla talanger, som han har gjort med bravur i GAIS!

RYKTEN IN:

Bragi Bergsson, mittfältare - IBV (Island)
22/1: För tredje gången får Bragi Bergsson chansen att provspela med GAIS. Den tidigare IFK Göteborg-junioren har huserat i den isländska högstaligan med IB Vestmannaeyja, där han fick göra 18 framträdanden under 2014 i ligaspelet. Han fick även spela fyra Europa League-kvalmatcher med sitt isländska lag. Utsikten har tidigare varit intresserade av honom. Vi får se hur det blir framöver, en mittfältare ska ju in i truppen någon gång under försäsongen.

Ermal Hajdari, mittfältare - Klubblös
12/12: Tidigare varit med i programmet "Proffsdrömmen" där han kom tvåa och var nära att få ett A-agskontrakt med Elfsborg. Har tidigare huserat i Kristianstad 2013 och har sedan dess varit runt på olika provspel, så även nu när GAIS testar honom.

David Johannesson, anfallare - Ljungskile SK
8/12: Ryktades för några dagar sedan till GAIS. Bekräftar att man har pratat med varandra men var man står är oklart än så länge. Utgående kontrakt.

Abel Lucky Fizzo "Luckyboy" Horton, yttermittfältare - Liberia
8/12: Ung spelare som provspelar med GAIS tillsammans med Mario Kennedy (nedan). Artikel om spelaren med detta extremt coola namnet finns HÄR. U20-landslagsspelare för hemlandet.

Mario Kennedy, anfallare - Liberia
8/12: Ung spelare som provspelar för GAIS, enligt GP:s Silly Season-sida. Kontakten kom via agenten Fredrik Risp.

Alexander Fioretos, mittfältare - HIF Akademi
4/12: 19-årig talangfull mittfältare som gjorde sex mål och tolv assist i Division 2 med HIF Akademi. Tidigare varit på provspel med Olympiakos och varit på GAIS radar länge.

Mattias Ucar, mittback - Sävedalens IF
4/12: 20-årig försvarare som kommer att provspela med GAIS. Har tidigare varit verksam i bland annat Västra Frölunda och Fässberg. Fått mycket beröm den här säsongen och får nu chansen att visa upp sig i grönsvart.

Viktor Rotting, anfallare - Elfsborg
4/12: Klingar efter namnet till lite extra? Det borde det göra - för Viktor, som ska provspela med GAIS, är son till den tidigare GAIS-anfallaren Mats Rotting. En Rotting till i GAIS-historiken hade väl inte varit helt fel.

Martin Ingesson, mittfältare - Elfsborg
4/12: Martin är son till den nyligen bortgångne legendaren Klas Ingesson. Har gjort det bra med Elfsborgs ungdomslag och får chansen att visa upp sig för P-O Ljung.

Josef Daoud, anfallare - FC Trollhättan
4/12: Har tidigare provspelat med GAIS och har gjort det bra i FC Trollhättan. Josef Daoud har tränats av Jesper Ljung under en tid så Jesper vet om hans kvalitéer mer än väl. Etablerad målskytt i Division 1.

Ibrahim Alushaj, anfallare - Motala AIF
4/12: Provspelar just nu med GAIS. Har öst in mål i Motala AIF under 2014 men är sugen på en flytt hem till Göteborg. Har tidigare spelat i Torslanda, Lärje/Angered och Norrby. 29-åringen är onekligen intressant.

Emilio Rossi, mittfältare/anfallare - Lindome
4/12: Före detta ungdomsspelare i GAIS som får chansen att visa upp sig i GAIS-tröjan.


RYKTEN UT:



KONTRAKTSFÖRLÄNGINGAR:

Magnus Berglöf, målvakt - Förlänger ett år
14/1: Målvakten förlänger med GAIS. Han kommer att agera tredjemålvakt i fall Oliver Gustafsson eller Tommi Vahio inte kan medverka pga skador bland annat. GAIS kommer, i så fall, endast stå för förlorad arbetsinkomst om han behöver rycka in.

Linus Tornblad, anfallare - Förlänger ett år
14/1: Linus Tornblad väljer att förlänga med GAIS. Han hade ett skadedrabbat 2014 men får nu chansen att slå sig in i truppen igen med en hel försäsong bakom sig och visa upp sina kvalitéer.

Kieron Cadogan, yttermittfältare - Förlänger med två år
20/12: Engelsmannen har imponerat under sin tid i GAIS och har belönats med ett tvåårskontrakt. Trots att många klubbar ryckte i honom så valde den Crystal Palace-forstrade yttermittfältaren att fortsätta i den vackraste av tröjor.

Kenneth Gustafsson, ytterback - Förlänger ett år
17/12: GAIS lagkapten har valt att förlänga kontraktet med ytterligare en säsong i GAIS. Han kommer därmed att göra sin 14:e säsong i klubben. Vi på Sektion Grönsvart är väldigt glada över att få se honom ännu en gång i den grönsvarta dressen där han hör hemma!

Shkelqim Krasniqi, anfallare - Förlänger ett år
4/12: Den unge forwarden fortsätter ytterligare ett år i GAIS. Han fick göra åtta matcher ifjol och blev känd som "Bajen-dödare" när han sänkte Hammarby på Söderstadion. Alla parter är nöjda och förhoppningsvis får vi se mer av Krasniqi nästa säsong!

Björn Andersson, mittback - Förlänger ett år
4/12: En mycket viktig kugge förlänger med GAIS i ett år. Trots att Björn "SBoV" Andersson har fått en sänkning på lön, kontraktslängd och bonusar väljer han att krita på för GAIS. Han har dessutom haft andra klubbar efter sig men valt GAIS istället. Störst, bäst och vackrast - behövs någon mer beskrivning?

Joel Johansson, anfallare - Förlänger två år
4/12: I söndags (30/11) blev det klart att Joel Johansson kritar på för ytterligare två år i den vackraste av tröjor. Anfallaren är en viktig pjäs i laget men kommer att vara skadad fram till sommaren tyvärr. Dock en spelare som gör skillnad i offensiven och blir viktig när han kommer tillbaka!

Oliver Gustafsson, målvakt - Förlänger ett år
28/11: GAIS:aren Oliver Gustafsson förlänger ytterligare ett år med GAIS. Har ett stort GAIS-hjärta som få och ska utmana Tommi Vaiho på allvar om förstaplatsen mellan stolparna. Viktig kontraktering från ledningen!

Tahir Kocak, ytterback - Får A-lagskontrakt
28/11: 18-årige Tahir Kocak hade ett lärlingskontrakt med GAIS 2014 men har nu erbjudits ett A-lagskontrakt vilket han också har tackat ja till. Han kom från BK Häcken 2013 och har imponerat på P-O Ljung.
Härligt att Tahir har fått ett A-lagskontrakt och vi hoppas vi får se honom i Superettan 2015!

Richard Ekunde, försvarare - Förlänger ett år
26/11: Försvararen Richard Ekunde förlänger med GAIS ytterligare ett år. Ekunde har varit en publikfavorit länge och det är en väldigt glädjande nyhet att försvarsklippan väljer att stanna kvar i klubben även till nästa säsong!

Reuben Ayarna, mittfältare - Förlänger ett år
25/11: Han återvände till GAIS under sensommaren 2014 - och dominerade. Nu har han valt att stanna under 2015 och det är en mycket glädjande nyhet för alla GAIS-supportrar!

Sandeep Mankoo, försvarare - Förlänger ett år
GAIS har förlängt med Sandeep Mankoo ytterligare ett år. Han kom inför säsongen 2014 tillbaka till GAIS efter spel i Qviding, Norrby och senast i Ljungskile SK. Han har i stort sett varit ordinarie under 2014 och kommer alltså att fortsätta i GAIS 2015!

UPPFLYTTNINGAR:

Bryan Johansson, anfallare - GAIS U19
28/11: Den 19-årige anfallaren har öst in mål för GAIS U19-lag och lovord har kommit från ledare, spelare och supportrar som sett honom i aktion. Nu är det klart att han får ett A-lagskontrakt i GAIS.
Sektion Grönsvart hälsar Bryan lycka till och vi hoppas på succé i den vackraste av tröjor!

Stefan Djurovic, försvarare - GAIS U19
28/11: Den 19-årige mittbacken Stefan Djurovic har fått ett lärlingskontrakt med A-laget. Han kommer från GAIS U19, där han varit väldigt framstående. Beskrivs som en ledare och är bra på huvudet och fötterna.
Sektion Grönsvart hälsar Stefan lycka till och vi hoppas på succé i den vackraste av tröjor!



TRUPP 2015:

MV: Tommi Vaiho, Oliver Gustafsson, Magnus Berglöf

B: Emil Eliasson, Richard Ekunde, Sandeep Mankoo, Malkolm Moënza, Stefan Djurovic, Tahir Kocak, Björn Andersson, Kenneth Gustafsson, Calle Svensson, David Björkeryd

MF: Adam Eriksson, Reuben Ayarna, Petrit Zhubi, Johan Lundgren, Kieron Cadogan, Bragi Bergsson

ANF: Bryan Johansson, Joel Johansson, Shkelqim Krasniqi, Patrik Ingelsten, Linus Tornblad



Källor: GAIS officiella hemsida

Simon Kostofski2015-03-10 21:00:00
Author

Fler artiklar om GAIS