GAIS-Utsiktens BK - Galen första halvlek när grönsvart tog tre poäng
GAIS krossade Utsikten med 5-2.

GAIS vann med hela 5-2 mot Utsikten under onsdagen efter en galen första halvlek där samtliga mål ramlade in.

GAIS - Utsiktens BK 5-2 (5-2)
Målskyttar:
0-1 Luka Mijaljevic (2), 1-1 Bragi Bergsson (3), 2-1 Kieron Cadogan (9), 3-1 Sandeep Mankoo (14), 3-2 Joakim Edström (22), 4-2 Petrit Zhubi (31), 5-2 Patrik Ingelsten (45 str)

Eliasson - Mankoo - Svensson - Moënza

Bergsson - Ayarna - Eriksson (Tornblad 72)

Zhubi (Maraisane 63) - Ingelsten - Cadogan

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Djurovic, Kocak, Guli, Krasniqi

Vilken galen första halvlek det blev! Det var knappt att man hängde med i svängarna och GAIS visade prov på en fin anfallsfotboll flera gånger om.
Men det var Utsikten som skulle ta ledningen direkt efter bara 79 sekunder. Den förre GAIS-spelaren Joakim Edström var stark i en duell och gjorde en briljant passning mot Luka Miljaljevic, som fick öppen gata och satte dit 0-1. Jobbigt för laget åter igen med säsongens elfte underläge. Men repliken kom omgående när Bragi Bergsson sköt ett skott som dök över målvakten via motståndarens ben och 1-1 på resultattavlan.
2-1 skulle komma efter bara nio minuters spel. Kieron Cadogan fick bollen från Adam Eriksson och placerade fint in bollen vid målvaktens vänstra hörn. Engelsmannens första mål den här säsongen och kanske kan hans dystra säsongstart nu ta en vändning. 3-1 kom efter inte ens kvarten spelad. En frispark slogs mot bortre stolpen och där nådde Bragi Bergsson högst och nickade mot mål. Men Sandeep Mankoo hann före innan bollen hade tagit sig förbi mållinjen och därmed satte försvararen sitt andra mål för säsongen.

Utsikten kom dock tillbaka och gjorde matchens femte mål efter lite drygt 20 minuters spel. Efter ett inspel från kanten, där Jesper Westermark troligen var offside, fick Joakim Edström bollen och satte dit 3-2. Nu var det verkligen match igen.
Men GAIS drygade ut ledningen till hela 4-2 efter en halvtimmes spel. Adam Eriksson passade bollen till Kieron Cadogan, som drog på ett hårt skott som Axel Wibrån lämnade retur på. Patrik Ingelsten högg på bollen och det blev en passning fram till en annan rusande GAIS:are i Petrit Zhubi, som fick dit bollen. Och strax innan halvtid drog Mirza Mujcic ner Patrik Ingelsten i straffområdet och domaren dömde straff. Ingelsten klev fram själv och satte dit säsongens femte mål.
Den andra halvleken var Utsiktens men gästerna hade svårt att skapa något. GAIS släppte väldigt mycket på initiativet som man hade i den första halvleken och satsade mest på omställningar, där man hade en vass chans när sydafrikanen Pule Maraisane fick ett friläge där Axel Wibrån dock kunde få fingrarna på bollen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snabba efter matchen:

- Anfallsmässigt kan man inte säga någonting negativt om med grönsvarta ögon sett. Äntligen visades det upp kreativitet och finess i anfallsspelet och vi fick verkligen utdelning för våra chanser. Mittfältet med Adam Eriksson, Bragi Bergsson och Reuben Ayarna gjorde det väldigt bra och det var verkligen kul att Adam och Bragi fick chansen tillsammans. Den chansen tog de verkligen. Men mot Ljungskile blir det tuffare, där måste spelarna vara på topp.

- Kieron Cadogan visade upp sig från den sidan vi hade hoppats att se redan från säsongensstarten. När han får komma in mycket centralt på planen med boll är han oerhört giftig och väldigt oberäknelig, vilket han också visade mot Utsikten.

- Ny backlinje och det var lite darrigt några gånger. När man inte är helt samspelta kan brister i kommunikationen komma fram och det gjorde det ibland. Men nu har man fått en match tillsammans och förhoppningsvis kan man bygga vidare på det.